A Ferrari nem száll el a kezdeti sikerektől - F1VILÁG.HU

A Ferrari nem száll el a kezdeti sikerektől

HIRDETÉS

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali optimistán nyilatkozott a hétvégi sikerek után, azonban elmondta, hogy nem szállhatnak el maguktól, továbbra is a földön kell járniuk, ugyanis ellenfelek csak arra várnak, hogy lecsaphassanak rájuk.


A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali optimistán nyilatkozott a hétvégi sikerek után, azonban elmondta, hogy nem szállhatnak el maguktól, továbbra is a földön kell járniuk, ugyanis ellenfelek csak arra várnak, hogy lecsaphassanak rájuk.

A Ferrari hosszú idő óta nem szerepelt ilyen jól a bajnokság első versenyén, pontosan 2004-ben fordult legutóbb elő, hogy kettős győzelmet aratott a szezonnyitón, így a vezetőség nem csoda, hogy boldog, hiszen ennél jobban nem is kezdhették volna a szezont.

Domenicali viszont elmondta, hogy nem szabad elszállniuk a kezdeti sikerektől, mert nagyon közel állnak hozzájuk ellenfeleik, így most az a legfontosabb, hogy folyamatosan és a lehető leggyorsabban fejlesszenek.

„Ami a legfontosabb, hogy a hétvégén látottak alapján kijelenthetjük, hogy jók az alapjaink, így pozitívan tekinthetünk a jövőbe” – mondta a csapatfőnök. „A szezon nagyon hosszú, és továbbra is a földön kell járnunk, mert arra számítok, hogy a többiek nagyon agresszívek, illetve versenyképesek lesznek.”

Domenicali azt is elmondta, hogy élet-halál kérdése volt számukra, hogy jól szerepeljenek már az első versenyen, miután a tavalyi szezon felénél járva úgy döntöttek, hogy minden erőforrásukat az új projektre összpontosítják.

„Ez a verseny nagyon fontos volt a csapat számára” – folytatta. „A tavalyi nehézségek és egy nagyon nehéz döntés után, amit meg kellett hoznunk, mindenki készen állt arra, hogy lecsapjon ránk, ha esetleg mindezek ellenére sem tudunk sikeresek lenni.”

„Azonban bebizonyosodott, hogy jó döntést hoztunk. Köszönettel tartozom mindazoknak, akik nagyon keményen dolgoztak, és együtt maradtak akkor is, mikor nem úgy mentek a dolgok, ahogyan szerettük volna.”

A csapatfőnök azonban úgy gondolja, hogy a kezdeti sikerek még nem jelentik azt, hogy ez egész szezonban ők fognak dominálni, mert ellenfeleik ott loholnak a nyakukon.

„Úgy gondolom, az összes ellenfelet tisztelni kell” – válaszolta Domenicali arra a kérdésre, hogy kitől tart a legjobban.

Hirdetés

„A Red Bull Racing és a McLaren nagyon erős, és most majd meglátjuk, ki fog nagyobbat lépni a fejlesztésekkel, illetve ki rukkol előbb elő az új elemekkel.”

„Azt is meg kell majd néznünk, hogy mi lesz a helyzet a gumifronton más pályákon, más beállításokkal, és más hőmérsékleten. Szóval az összes ellenfelet tisztelem. A hétvégén láthattuk, hogy mindenki nagyon közel áll egymáshoz, és a verseny folyamán bármi megtörténhet. Nagyon, de nagyon hosszú lesz a szezon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!