A forgalom fogott ki Perezen a katari időmérőn - F1VILÁG.HU

A forgalom fogott ki Perezen a katari időmérőn

HIRDETÉS
Döntő szakaszába érkezett a Forma-1-es világbajnokság, a Red Bull számára így különösen fájó, hogy Sergio Perez nem tudta beverekedni magát a top 10-be a Katari Nagydíj szombati időmérő edzésén. A mexikói csalódott, de reméli, a versenyen fel tud zárkózni.
LOSAIL INTERNATIONAL CIRCUIT, QATAR - NOVEMBER 20: Charles Leclerc, Ferrari SF21, leads Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B during the Qatar GP at Losail International Circuit on Saturday November 20, 2021 in Losail, Qatar. (Photo by Charles Coates / LAT Images)

Perez csak a 11. helyről kezdheti meg a holnapi versenyt, nem jutott tovább ugyanis az időmérő harmadik szakaszába, miközben csapattársa, a bajnoki tabellát vezető Max Verstappen a 2. helyen zárt.

Perez elárulta, az esti körülmények miatt változtattak a gumik előkészítésének folyamatán, a nagy forgalom azonban kifogott rajtuk a Q2-ben, és képtelen volt jó kört futni.

„Őrült időmérőm volt. Azt hiszem, egész hétvégén jók voltunk, és a harmadik szabadedzés után nagyon magabiztosak voltunk azokkal a változtatásokkal kapcsolatban, amiket elvégeztünk” – mondta a rutinos versenyző.

„Mindenünk megvolt ahhoz, hogy egy igazán erős időmérőnk legyen, de nem sikerült összeraknunk a dolgokat, amikor számított. Változtattunk a gumik előkészítésének folyamatán az esti körülmények miatt, és nem sikerült megtennünk azokat a köröket, amiket szerettünk volna.”

„Nagy forgalomba kerültem, és megfizettük az árát azzal, hogy kiestünk a Q2-ben. Sajnálatos, hogy nem jött össze, de várjuk már a vasárnapot.”

Perez azt mondja, optimistán várja a vasárnapi versenyt, mert úgy érzi, a tempójuk alapvetően megvan ahhoz, hogy az élen harcoljanak. 

„Azt gondolom, a tempó megvolt az autóban, egész hétvégén erősek voltunk, szóval nem látom okát annak, miért ne tehettük volna oda magunkat ma, és miért ne harcolhatnánk holnap.”

„Kiábrándító nap volt ez, de a vasárnap a lényeg, és remélhetőleg fel tudunk zárkózni, és minimalizálni tudjuk a károkat. Megpróbálunk előzni itt, bízom benne, hogy erősek leszünk a versenynapon, és át tudjuk rágni magunkat a mezőnyön, hogy sok pontot gyűjtsünk.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!