Orosz Nagydíj
Latifi 5 rajthelyes büntetést kap
Az F1-es Orosz Nagydíj rajtrácsa
A Racing Point csapatát meglepték Perez vádjai
Forma-1: Az oroszországi időmérő végeredménye
Ricciardo: Versenyben leszünk vasárnap!
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

A középmezőnyben csatázna a Lotus

A téli tesztek során felmerült technikai problémák ellenére magabiztosan várja a két hét múlva esedékes Ausztrál Nagydíjat a Team Lotus alakulata.


A téli tesztek során felmerült technikai problémák ellenére magabiztosan várja a két hét múlva esedékes Ausztrál Nagydíjat a Team Lotus alakulata.

A gárda technikai igazgatója, Mike Gascoyne az Auto Motor und Sportnak adott nyilatkozatában nemrégiben elárulta, az új versenyautó egyértelmű előrelépést jelent a csapat számára, idén pedig nemcsak a Hispaniát és a Virgint, hanem más középmezőnybeli csapatokat is maguk mögé utasítanának.

„A különbség a középmezőnyben nem több, mint két másodperc. A köridők alapján meg merem jósolni: ez a mi körünk lesz. A tavalyi évben egy olyan autóval versenyeztünk, mely gyakorlatilag egy hároméves technika volt. Az új versenygép sokkal korszerűbb, kompaktabb, könnyebb és gyorsabb” – mondta a szakember.

„2010-ben a célunk az volt, hogy tizedikek legyünk a bajnokságban. Amint ezt biztosítottuk, teljes figyelmünket a 2011-es autóra fordítottuk. A logikus cél az idei szezon elején az, hogy a kilencedik legjobb csapat legyünk, aztán az idény előrehaladtával talán a heted-nyolcadik pozíció is elérhető lesz.”

Mint ismert, a Lotus idén a Renault aggregátjaival, valamint a Red Bull Technology váltóival vág neki a bajnokságnak, a kinetikus energia-visszanyerő rendszer azonban 2011-ben biztosan nem kap helyet az autóban. Gascoyne szerint ez ugyanis óriási költségekkel járna, amit jelenleg nem engedhetnek meg maguknak.

„A KERS egy olyan kiscsapat számára, mint mi vagyunk, óriási költségeket jelent. Szignifikáns változtatásokat kellene eszközölnünk a karosszérián. Jelenleg nincs helye a KERS-nek. Ráadásul egy ilyen lépést gondosan át kellene beszélnünk a Renault-val.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!