Portugál Nagydíj

A Lotus egy másodpercet vár új csomagjától

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Lotus egy másodpercet vár új csomagjától

A Team Lotus technikai igazgatója, Mike Gascoyne úgy gondolja, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíjon bemutatkozó újításaik akár egy teljes másodpercet is hozhatnak, amennyiben minden a terveknek megfelelően alakul.


A Team Lotus technikai igazgatója, Mike Gascoyne úgy gondolja, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíjon bemutatkozó újításaik akár egy teljes másodpercet is hozhatnak, amennyiben minden a terveknek megfelelően alakul.

A brit alakulat egy nagyobb javítócsomaggal készül az európai szezon második állomásának helyet adó Barcelonába, amitől a vezetőség komoly előrelépést remél.

„Talán néhány versenybe beletelik, míg teljesen kiaknázzuk az újításokat, hiszen a többieknek nagyobb tapasztalatuk van a fúvott diffúzor és a motorstratégia terén” – mondta a szakember a Team Lotus Notes c. magazinban.

„Azonban úgy érezzük, hogy jelentősek lesznek a fejlesztéseink. Véleményem szerint komoly előrelépést látunk majd és biztos vagyok abban is, hogy egyre jobbak és jobbak leszünk a következő versenyeken.”

„Arra számítunk, hogy akár egy teljes másodpercet is hozhat az új csomag. Azt gondoljuk, hogy a fejlesztésekkel lehetőségünk lesz felvenni a versenyt a középmezőnnyel, és egyre jobban meg fogjuk tudni közelíteni őket.”

„Szóval véleményem szerint elégedettek lehetünk, de majd csak Barcelonában fogjuk igazán megtudni, hogy hol is állunk.”

Az új javítócsomagban helyet kapott a kipufogógázokkal „hajtott” diffúzor és fenéklemez, ami hamarosan már nem lesz engedélyezett, miután az FIA a héten úgy döntött, hogy meneszti a furfangos rendszert – így a Lotus nem kizárt, hogy hiába fejlesztett.

„A teljes hátsó részt átalakítottuk” – mondta Gascoyne. „Egy Red Bull-féle kipufogórendszert építettünk az autóba, és egy teljesen új diffúzor elrendezés is helyet kapott az új csomagban.”

„A tavalyi évben nem használtuk az elrendezést, volt egy próbaverziónk az év elején, de azt csak a szélcsatornában használtuk, elemzés és fejlesztés céljára. A többiek jóval előrébb járnak ezen a téren, azonban jó látni, hogy itt is felzárkóztunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!