A Mercedes rájött, hogyan kell változtatnia autóján 2025-re - F1VILÁG.HU

A Mercedes rájött, hogyan kell változtatnia autóján 2025-re

HIRDETÉS
A Mercedes újragondolta 2025-ös Forma–1-es autójának terveit, és több területen is változtatásokat szándékozik végrehajtani – árulta el George Russell. A csapat nehézségei a nyári szünet óta mélyebb vizsgálatot igényeltek az elmúlt hetekben, különösen most, hogy már a következő évi versenygép fejlesztésére koncentrálnak.

A csapat brackley-i gyárában végzett alapos elemzések eredményeként Russell elmondta, hogy a W16-os modell esetében számos módosítást terveznek — ezektől azt remélik, helyes irányba terelik majd a fejlesztéseket, és már az évad elejétől kezdve ütőképes autóval rukkolhatnak elő.

„Ez a háromhetes szünet nagyszerű volt, mert lehetőséget adott arra, hogy egy lépést visszalépjünk, és átgondoljuk az autó egészét – beleértve a következő évet is” – mondta a brit versenyző az Amerikai Nagydíj helyszínén, Austinban. „Egyértelműen felfedeztünk néhány dolgot, amit meg szeretnénk változtatni a következő évre. Amikor a szezon közepén vagy, gyakran nincs lehetőség arra, hogy mélyebben belemenj az autó alapvető elemeibe. Így ez nagyon pozitív folyamat volt.”

A Mercedes az előttünk álló hétvégén is számos fejlesztést pályára visz, amelyek Russell reményei szerint segíthetnek felzárkózni a riválisokhoz. 

„Nyilvánvalóan visszaléptünk azokkal a fejlesztésekkel, amelyeket Spában vezettünk be” – tette hozzá a brit pilóta. „Tehát most gyakorlatilag két lépést teszünk előre, és reméljük, hogy ez jelentős hatással lesz.”

„Remélem, hogy az új fejlesztéssel újra versenyben lehetünk — legalább az időmérőn — és harcolhatunk a legjobb négy helyért. A versenyen pedig akár a dobogóért is. Reálisan nézve azonban tudjuk, hogy a McLaren és Lando [Norris] jelenleg egy lépéssel mindenki előtt jár.”

Miközben a Mercedes úgy tűnt, hogy visszaesett a nyári szünet óta, Russell csapattársa, Lewis Hamilton elmagyarázta, ez részben azért történt, mert a csapat fejlesztései nem voltak szinkronban a riválisokéval.

„Egy kicsit elcsúsztunk a többiekhez képest” – mondta Hamilton. „Máskor hoztak fejlesztéseket, amikor mi nem. Például most mi egy fejlesztést hozunk is, és lehet, hogy néhány csapat is hoz kisebb változtatásokat, de talán nem mindenki rendelkezik majd ugyanazzal a frissítéssel, mint mi.”

„Végső soron kicsit eltévedtünk a beállításokkal, próbáltuk kihozni a maximumot ebből a padlólemezből, amely lassan idejétmúlttá válik. Úgy gondolom, megértettük, hol tértünk le az útról, és remélhetőleg ezen a hétvégén vissza tudunk találni a jobb egyensúlyhoz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes rájött, hogyan kell változtatnia autóján 2025-re
Piastri: Amit a Red Bull csinált, az nem a határok feszegetése…
Verstappen a Red Bull vitatott alkatrészéről: Azt hittem, más csapatról van szó!
Leclerc: A végsőkig küzdeni fogunk a bajnoki címért!
Verstappen a Red Bullt kritizálja: Ricciardo szebb búcsút érdemelt volna

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!