A Mercedes változtat versenyzési módszerein

A magyarországi csapatutasítás-mizéria után a Mercedes Forma-1-es csapata újragondolja, hogyan versenyezteti majd Lewis Hamiltont és Nico Rosberget a bajnokság második felében.


A magyarországi csapatutasítás-mizéria után a Mercedes Forma-1-es csapata újragondolja, hogyan versenyezteti majd Lewis Hamiltont és Nico Rosberget a bajnokság második felében.

A német istálló a vasárnapi Magyar Nagydíjon arra utasította Lewis Hamiltont, engedje el maga mellett a más taktikával versenyző Nico Rosberget, ő azonban nem volt hajlandó eleget tenni a kérésnek.

Az angol végül harmadik lett a futamon, míg a bajnoki éllovas egy hellyel mögötte, a negyedik helyen ért célba, utólag pedig Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető elnöke is elismerte, Hamilton jogosan hagyta figyelmen kívül a csapat kérését.

A Mercedes két versenyzője eddig szabadon küzdhetett egymással, ám nem alkalmazhattak radikálisan más stratégiákat pontosan azért, hogy a csapat elkerülje az olyan szituációkat, mint amilyen Magyarországon ütötte fel a fejét.

A gárda motorsport-igazgatója, Toto Wolff azonban elárulta, mivel vélhetően csapata már bezsebeli a konstruktőri bajnoki címet 2014-ben, a bajnokság hátralévő részében versenyzőik azt csinálnak majd, amit akarnak.

„Ez az egyik dolog, amiben gondolkodunk. A helyzet most egy kicsit talán másabb papíron, mint a szezon elején” – mondta a szakember.

„Jelenleg 170 pontos előnyünk van a konstruktőri bajnokságban, szóval talán ideje lazítani egy kicsit, mindkettejükkel megállapodva.”

A nyári szünetben Wolff azt tervezi, Hamiltonnal és Rosberggel is leül majd. A szakember szerint az a versenyzési protokoll, amiben megállapodtak az évad elején, már nem működik, hiszen egyre fokozódik a bajnoki címért vívott küzdelem.

„Minél előrébb járunk a szezonban, annál intenzívebb a küzdelem, és annál nehezebb legyőzni a csapattársad. Az évad elején könnyű azt mondani, hogy most ezek a szabályok, és így fogjuk csinálni. Most viszont világos, hogy ők ketten a vb-címért harcolnak.”

„Szépen lassan talán elérkezünk ahhoz a ponthoz, ahol az, ami az évad elején működött, már nem funkcionál, hiszen egyiküket sem kérhetjük arra, hogy adják fel pozícióikat, vagy veszélyeztessék saját bajnokságukat a csapat érdekei miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!