Friss hírek

A Porsche most egyetlen F1-es csapattal sem tárgyal

Jelenleg egyetlen Forma-1-es csapattal sem folytat tárgyalásokat a Porsche, a Volkswagen Csoport vezérigazgatója ugyanakkor azt mondja, teljesen őszinték voltak a Red Bull Racinggel folytatott egyeztetéseik során.

Korábban hónapokon át úgy tűnt, a stuttgarti autógyártó 2026-ban, az új motorszabályok bevezetésekor a Red Bull partnereként érkezhet meg az F1, a megállapodás azonban végül dugába dőlt. Mint kiderült, a Red Bull veszélyben érezte függetlenségét, a Porsche ugyanis részesedést is szeretett volna vásárolni az osztrák Forma-1-es istállóból.

A Volkswagen Csoport vezérigazgatója, Oliver Blume elárulta, nagyon jó egyeztetéseket folytattak az energiaital-gyárosokkal, végül azonban rá kellett jönniük, hogy nem egyeznek a vízióik.

Hirdetés
 

„Az egyeztetések nagyon jól mentek, kézfogással megállapodtunk a kooperációban, de aztán az utolsó pillanatban mégsem véglegesítettük azt” – mondta a szakember. „Egyenlő partnerek szerettünk volna lenni. Azt pedig mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy szeretne-e eladni részvényeket. És szerintünk ez teljesen rendben van. Őszintén viselkedtünk velük.”

„Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, és mi az, ami vonzó lesz. Óriási program áll előttünk a motorsportban, amit már nagyon várunk.”

A Porsche jelenleg egyetlen meglévő csapattal sem tárgyal, a helyzet azonban gyorsan változhat az F1-ben, a német gyártó pedig továbbra is érdekesnek tartja a királykategóriát. Testvérmárkájuk, az Audi nem mellesleg a Sauber partnereként debütál majd a Forma-1-ben 2026-ban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!