A Red Bull kiszállhat a Forma-1-ből

A Red Bull motorsport tanácsadója, Helmut Marko figyelmeztetett, hogy az osztrák tulajdonú csapat kiszállhat a Forma-1-ben, ugyanis a jelenlegi szabályok „kinyírják a sportot”.


A Red Bull motorsport tanácsadója, Helmut Marko figyelmeztetett, hogy az osztrák tulajdonú csapat kiszállhat a Forma-1-ben, ugyanis a jelenlegi szabályok „kinyírják a sportot”.

A négyszeres világbajnok alakulat egy igen kemény hétvégét teljesített Ausztráliában, ahol Daniel Ricciardo a hatodik helyen végzett, míg csapattársa, Daniil Kvyat el sem tudott rajtolni, miután a felvezető körben technikai hiba miatt megállt a pályán.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner már a futam után elmondta, hogy az FIA-nak komolyan el kellene gondolkodnia azon, hogy miként egyenlíti ki a mezőnyt, hiszen a jelenlegi motorszabályok ellehetetlenítik a helyzetüket.

Marko is megerősítette, hogy már csak idő kérdése, a cég vezére, Dietrich Mateschitz mikor fogja elveszíteni a Forma-1 iránti érdeklődését.

„Nyáron ismét kielemezzük a helyzetet és átnézzük, mik a lehetőségek, ahogy azt minden évben tesszük a költségek és a bevételek ismeretében” – mondta Marki az osztrák médiának Melbourne-ben.

„Ha teljesen elégedetlenek leszünk, akkor fontolóra vesszük a távozást a Forma-1-ből. Igen, a veszély valós, nem kizárt, hogy Mr. Mateschitz elveszíti a Forma-1 iránti szenvedélyét.”

Maro a jelenlegi motorszabályokat kritizálta, melyeknek köszönhetően a Mercedes 2014-től nem talál legyőzőre.

„Ezek a motorok a legrosszabb megoldások a Forma-1-nek, és ezt akkor is így gondolnánk, ha a Renault (a Red Bull motorpartnere) lenne az élen” – magyarázta.

„A technikai szabályok nem értelmezhetők, túl komplikáltak és túl drágák. Egy motorformula irányít bennünket. Költségcsökkentést akartunk, de ezt így nem lehet megvalósítani.”

„Az Adrian Newey-hoz hasonló tervezők ki vannak herélve a motorformula miatt. Ezek a szabályok kinyírják a sportot.”

A Red Bull távozása komoly veszély a Forma-1 számára, hiszen Mateschitz birtokolja a Toro Rosso istállót is, jóllehet az osztrák cégóriásnak érvényes szerződése van, melynek értelmében legalább 2020-ig részt kell vennie a bajnokságban.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS