A Red Bull nagyot mentett, Verstappen hálás a szerelőknek

SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 12: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 leaves the pits during the Formula One Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on July 12, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-24KXPJVFD2111 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője már a Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtja előtt összetörte autóját, amikor a rajtrácsra igyekezve megcsúszott a vizes aszfalton, és a gumifalnak csapta versenygépét.

A Magyar Nagydíj a versenyig kifejezetten negatívan alakult a Red Bull számára: Verstappen egész hétvégén az autóra panaszkodott, majd a futamot megelőzően, a rajtrácsra igyekezve a gumifalnak csapta a versenygépét. A felfüggesztés és a szárny megsérült, így a csapatnak szűk 20 perce volt arra, hogy megszerelje a Red Bullt. 

A futam és a második hely megszerzése után Verstappen érthető módon rendkívül boldog volt, ugyanis már szinte arról is lemondott, hogy el tud indulni a Magyar Nagydíjon. 

„Természetesen nem így akartam kezdeni a versenyt, hogy a gumifalban végzem, elveszítettem a tapadást – de a szerelők lenyűgöző munkát végeztek, hogy megjavítsák az autót. Nem tudom, hogy csinálták, hihetetlen. Minden rendben működött.”

„Nagyon örülök, hogy egy második hellyel meg tudtam hálálni nekik.”

„A saját dolgunkat végeztük, és jó, hogy szét tudtuk választani a Mercedeseket. A verseny első fele kulcsfontosságú volt, úgy gondolom, megfelelő időben mentünk ki kerékcserére, és a tempónk is jó volt.”

Verstappen elmondta, egyáltalán nem érzett semmit abból, hogy a felfüggesztés megsérült a versenyt megelőzően, így nagyon hálás a szerelőknek, akik remek munkát végeztek. 

„Azt gondoltam, nem is fogok versenyezni, szóval az, hogy második lettem, egy győzelemmel ér fel számomra” – mondta a holland. 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!