A Renault a győzelmeket célozza meg 2011-ben

A Renault a futamgyőzelmekért szeretne harcolni az idei szezonban, és erre minden esélye megvan a Group Lotus segítségével, véli a brit színekre váltó alakulat főnöke, Eric Boullier.


A Renault a futamgyőzelmekért szeretne harcolni az idei szezonban, és erre minden esélye megvan a Group Lotus segítségével, véli a brit színekre váltó alakulat főnöke, Eric Boullier.

„Győzni szeretnénk ezzel az autóval” – mondta a francia szakember még a múlt héten az idei festés hivatalos bemutatójának is helyszínül szolgáló Autosport International Show-n.

„Ahhoz, hogy győzni tudj, folyamatosan harcban kell lenned a dobogós helyezésekért, és egy napon meglesz a győzelem. Ez most a célunk az idei évre.”

“Mindig is az volt a vágyam, hogy egy élcsapattá faragjam a Renault-t. Azt szeretném, ha egy lapon említenének minket a Ferrarival vagy a McLarennel.”

Boullier optimistán látja az idei évet, ugyanis meggyőződése, hogy a Group Lotus érkezése komoly lendületet adhat nekik, és ami kulcsszerepet kaphat abban, hogy visszatérjenek oda, ahol 2005-ben és 2006-ban voltak, mikor megnyerték a bajnokságot a Forma-1-ben.

„Sokkal kevésbé vagyok stresszes, mint korábban voltam” – folytatta a csapatfőnök, mikor a munkájáról kérdezték. „Az a benyomásom, hogy már sokkal jobban részese vagyok a csapatnak, beilleszkedtem, így több dolgot el tudok végezni, mint korábban.”

„A csapaton belüli légkör kiváló, megvan a megfelelő lelkesedés és elhivatottság, ami egyértelműen az elmúlt évben elvégzett kemény munka gyümölcse.”

„Voltak sikereink az elmúlt évben, különösen a fejlesztési ütem és célok terén, illetve az, hogy névadó szponzorunk ilyen sok évre elkötelezte magát irántunk, valamint a teljes átváltozás, mind pozitívan hat a csapatra.”

„Nagyon büszke vagyok, hogy részese lehetek mindennek, és a csapat is nagyon büszke lehet arra, amit elért Enstone-ban. Maga a csapat nagyon elhivatott. A csapat ismét mosolyog, és nagyon örül, hogy ismét megkezdheti a munkát.”

„Mikor minden a helyére kerül, megvannak az ambíciók, az erőforrások, és minden, akkor az egész élet megváltozik. Biztos vagyok abban, hogy sokkal erősebbek leszünk az idei évben, és jönni fognak az eredmények.”

A Renault az ötödik helyen zárta a tavalyi évet a konstruktőrök versenyében.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!