A Sauber szerint Binotto kinevezése is csak az Audi elkötelezettségét mutatja - F1VILÁG.HU

A Sauber szerint Binotto kinevezése is csak az Audi elkötelezettségét mutatja

HIRDETÉS
A Sauber Forma-1-es csapatát irányító Alessandro Alunni Bravi szerint az Audi csak megerősítette a száguldó cirkusz iránti elkötelezettségét azzal, hogy a napokban kinevezte vezetővé a Ferrari egykori csapatfőnökét, Mattia Binottót.

A héten jelentette be a német gyártó, az F1-es projektet eddig irányító Andreas Seidl és Oliver Hoffman távoznak posztjukról, feladataikat pedig augusztus 1-től Mattia Binotto veszi majd át. Lapunk értesülései szerint a döntés hátterében az áll, hogy az eddigi vezetők nézetei nem feltétlenül egyeztek az Audi jövőjét tekintve, a német autógyártó pedig Binotto kinevezésével egyértelmű irányokat akart meghatározni

Erről beszélt Belgiumban a Sauber jelenlegi csapatfőnöke, Alessandro Alunni Bravi is, aki szerint Binotto tökéletesen alkalmas a pozícióra.

„Mint tudják, az Audi AG teljes átvételével a Sauber Csoport minden részvényét illetően a felügyeleti struktúrák átalakítása történt meg, amely újradefiniált felelősségi köröket céloz, hogy hatékony döntéshozatali folyamat legyen egyértelmű vezetési struktúrával” — magyarázta a szakember. „Ennek elérése érdekében új vezetői csapatot is felállítottak, élén Mattia Binottóval, akit műszaki és operatív igazgatónak neveztek ki, és közvetlenül az Audi AG vezérigazgatójának, Gernot Döllnernek jelent.”

„Úgy gondolom, ez ismét nagyon fontos bizonyítéka az Audi elkötelezettségének az F1-es projekt iránt. Mattia bizonyított múlttal rendelkezik. Több mint 25 éves tapasztalata van a Forma-1-ben, fontos projekteket vezetett, először a Ferrari motorrészlegének vezetőjeként, majd a technikai részleg felügyeletével, mígnem 2019-ben csapatfőnökké nevezték ki. Tehát ez egy fontos döntés, amely ismét az Audi elkötelezettségét mutatja, és segítenie kell a csapatot abban, hogy felzárkózzon az F1 döntéshozatali és vezetési folyamataihoz, és úgy gondolom, ez egy fontos és jó lépés a teljes csapatunk számára.”

„Szeretném megköszönni Andreasnak és Olivernek, mert természetesen segítettek a csapatnak elindítani a projektet a Forma-1-be való belépéshez. Tehát az első dolog az, hogy köszönetet mondjunk nekik a hozzájárulásukért. Az Audi átvétele óta szükség volt a Forma-1 projekt felgyorsítására. Tudjuk, hogy sok munka áll előttünk, de azt is tudjuk, hogy fontos, hogy olyan embereket nevezzenek ki, akik segíthetnek egyértelmű vezetési struktúrát kialakítani. Annak érdekében, hogy Hinwil és Neuburg között nagyon integráltan működjünk, mivel természetesen az a cél, hogy Forma-1-es gyári csapatként dolgozzunk. És ez még jobban megvalósul Mattia kinevezésével.”

„Természetesen nem az én dolgom, hogy kommentáljam a dolgok háttérét és az okokat. De úgy gondolom, hogy nem ítélhetjük meg, mi történt mostanáig, hanem köszönetet kell mondanunk Andreasnak és Olivernek, és a jövőre kell koncentrálnunk. A következő lépésekre kell figyelnünk. Ahogy említettem, sok munka áll előttünk. És úgy gondolom, hogy Mattiával elérhetjük az Audi AG és minden Hinwilben és Neuburgban dolgozó ember céljait.”

Arra a kérdésre, hogy Binotto másképp fogja-e csinálni majd a dolgokat, mint elődei, Bravi kifejtette: „Minden embernek más a megközelítése. Nemcsak a profilról, a háttérről, a személyiségről is szó van természetesen.”

„Régóta ismerem Mattiát a partnerségnek köszönhetően, köszönhetően a Ferrarival való partnerségünknek, amikor még Fred [Vasseur] volt a Sauber csapatfőnöke. Úgy gondolom, hogy nagyon kompetens és bizonyított háttérrel rendelkezik. Nagyon széleskörű tudása van, különösen a műszaki kérdésekben. Az üzenet világos. Ő fogja vezetni a Sauber Motorsportot. Teljes felelősséget és elszámoltathatóságot fog viselni az Audi gyári csapatának sportbeli sikeréért. Úgy gondolom, hogy minden tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy elérje ezt a célt és vezesse struktúránkat 2026-hoz közeledve, és azt követően.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Sauber szerint Binotto kinevezése is csak az Audi elkötelezettségét mutatja
Lawson: Távoli cél az, hogy a Red Bull ülésére gondoljak
Marko: Ha Verstappennek nem felel meg az autó, lehet, hogy azt mondja, ‘ennyi volt!’
A Red Bull elismerte, létezik trükkös eszközük, de a szabályszegést tagadja
Eltörlik a leggyorsabb körért járó bónuszpontot az F1-ben

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!