A Saubernek fontos célja van az Alfa Romeo utolsó F1-es szezonjában - F1VILÁG.HU

A Saubernek fontos célja van az Alfa Romeo utolsó F1-es szezonjában

HIRDETÉS
A 2023-as év lesz az utolsó az Alfa Romeo számára a Forma-1-ben a Sauber partnereként, a svájci istállónál pedig mindent megtesznek azért, hogy szépen fejezzék be együttműködésüket.
Alfa Romeo C43 launch Alfa Romeo logo

A Sauber 2026-ban lép szövetségre az Audival, így lényegében a német gyártó gyári csapatává válik az F1-ben. Magától értetődő volt tehát, hogy az Alfa Romeóval való, 2018 óta tartó együttműködésük 2023 végén véget ér. A svájci-olasz csapat a héten mutatta be új, C43-as kódjelű versenyautóját a nagyközönségnek – jó darabig biztosan ez lesz az Alfa Romeo utolsó Forma-1-es versenyautója, még akkor is, ha a versenygép fejlesztéséhez az olasz gyártónak nem sok köze volt, az ugyanis teljes egészében Hinwilben zajlott.

Az istálló nemrég kinevezett „képviselője”, azaz kvázi csapatfőnöke, Alessandro Alunni Bravi a bemutatón arról beszélt, büszkék arra, hogy az Alfa Romeo nevet képviselhették a Forma-1-ben.

„Örülök, hogy most lehetőségem van beszélni az Alfa Romeóról” – mondta a szakember. „Az Alfa Romeo a hatodik éve van már velünk, és ez egy nagyon fontos szezon lesz. 2018-ban kezdtünk el együtt dolgozni az Alfa Romeóval, személy szerint én is ott voltam, és az Alfa Romeo kulcsfontosságú volt a csapat fejlődése szempontjából.”

A szakember azt reméli, a felek idén szép eredményekkel tudják majd lezárni együttműködésüket:„Közösen képesek voltunk támogatókat bevonzani, és hitelesek tudtunk lenni, meg tudtuk mutatni, mi a hosszú távú víziónk Sauberként. Szóval az idei szezon rendkívül fontos. Mindent megteszünk majd azért, hogy a legjobbat nyújtsuk az Alfa Romeo és partnereink számára. Örömünkre szolgál, hogy az Alfa Romeo vörös színét viselhettük autónkon.”

„Nem úgy tekintünk az idei szezonra, mint utolsóra – inkább egy olyan idény ez, melyben befejezzük közös utunkat, és jó formában szeretnénk ezt megtenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!