A volt F1-es csapatfőnök Verstappenről: Miért hagyná ott a Red Bullt? - F1VILÁG.HU

A volt F1-es csapatfőnök Verstappenről: Miért hagyná ott a Red Bullt?

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Otmar Szafnauer szerint teljesen egyértelmű, hogy Max Verstappennek 2025-ben nem szabadna csapatot váltania, minden adott ugyanis ahhoz, hogy tovább gyarapítsa győzelmei számát.
MIAMI, FLORIDA - MAY 04: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing attends the press conference after qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 04, 2024 in Miami, Florida. (Photo by Clive Rose/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202405040553 // Usage for editorial use only //

A holland versenyző idén is remek formában kezdte az F1-es küzdelmeket, így jó úton halad afelé, hogy 2024-ben megszerezze negyedik világbajnoki címét is. A Red Bullnál lezajlott botrányos események, illetve Adrian Newey távozása miatt sokat pletykálnak arról, hogy Verstappen akár már jövőre csapatot válthat — hiába van 2028 végéig szóló szerződése a csapattal.

A korábban az Aston Martin és az Alpine F1-es csapatát irányító Otmar Szafnauer azonban úgy látja, Verstappen számára valójában nemigen vannak érvek a távozás mellett.

„Szerencsések vagyunk, hogy versenyezni láthatunk egy olyan srácot, mint Max” — mondta a szakember a RacingNews365.com című internetes portálnak. „Amíg a Red Bull azon a szinten teljesít, mint most, én maradnék.”

„2025-re ott van még a Honda hajtáslánca, és Adrian kivételével mindenki más marad, remek a kasztni, a szabályok nem változnak. Miért távozna?”

Szafnauer ugyanakkor rámutatott, a 2026-os szabályváltozások miatt lehetetlen megmondani, melyik csapat lesz jó formában, ez pedig lehetőséget nyithat arra, hogy Verstappen más istálló után nézzen.

„2026-ra óriási változások jönnek, és senki sem tudja, hogyan alakul az erősorrend. A hajtásláncok is változnak, senki sem tudja. Szóval masszív változás jön, szóval csak találgatni lehet, hogy ‘mi is lenne a legjobb hely számomra?’. De 2025-re viszont szerintem határozottan maradnia kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!