A Williams cáfolja, hogy szövetségre lép a Porschéval - F1VILÁG.HU

A Williams cáfolja, hogy szövetségre lép a Porschéval

HIRDETÉS
Biztosan nem fogja felvásárolni a Porsche a Williams Forma-1-es csapatát, a brit istálló azonban nyitott arra, hogy egyeztetéseket folytasson a német autógyártóval egy motorbeszállítói partnerség kapcsán.
Nicholas Latifi (CDN) Williams Racing.
Japanese Grand Prix, Friday 7th October 2022. Suzuka, Japan.

A Porsche korábban a Red Bull csapatával folytatott előrehaladott tárgyalásokat, és sokáig úgy tűnt, a felek meg is állapodnak egymással, végül azonban az üzlet az utolsó pillanatban dugába dőlt. Mint később kiderült, ennek legfőbb oka az volt, hogy a Porsche nemcsak motorpartnere akart lenni a Red Bullnak, hanem be is vásárolta volna magát az osztrák istállóba – az energiaital-gyárosok viszont ragaszkodtak függetlenségükhöz.

Nemrég olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Porsche most a Williamsnél próbálkozik hasonlóval, a grove-i istálló szóvivője azonban a minap leszögezte: „Azok a pletykák, melyek szerint a Williams Racing eladó, nem igazak.”

A grove-i gárda jelenleg a Mercedes partnereként versenyez a Forma-1-ben, ám nyitott arra, hogy egyeztetéseket folytasson más gyártókkal a 2026-os motorszabályok kapcsán.

„Nyitottak vagyunk mindenféle egyeztetésre egyéb gyártókkal a 2026-tól esedékes motorbeszállítói megállapodásokkal kapcsolatban, amikor érkeznek az új motorszabályok” – folytatta a szóvivő. „Ugyanakkor elégedettek vagyunk a Mercedesszel, és értékeljük az erőfeszítéseiket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!