A Williams tárgyalásban áll Raikkönennel

Bár eddig nem szólaltak meg az érintett felek, a Williams egyik részvényese, Toto Wolff a német médiának megerősítette, hogy valóban komoly tárgyalásokat folytatnak Kimi Raikkönennel.


Bár eddig nem szólaltak meg az érintett felek, a Williams egyik részvényese, Toto Wolff a német médiának megerősítette, hogy valóban komoly tárgyalásokat folytatnak Kimi Raikkönennel.

Az elmúlt hetekben egyre több helyen lehetett olvasni az egykori világbajnoki visszatéréséről, ám eddig senki nem beszélt konkrétumokról, mindenki csak találgatott.

Wolff azonban megtörte a csendet, és a következőket nyilatkozta a motorsport-total.com internetes magazinnak: „Igen, igaz a hír. A Kimi Raikkönen akta ott van az asztalon. A történet nem a show része, komoly tárgyalásban állunk vele, és számos opciónk van.”

„Egy stratégiai döntést fogunk hozni hamarosan.”

Hogy mikor? Az üzletember erre csak annyit mondott, hogy még a november 27-i szezonzáró Brazil Nagydíj előtt.

A hírek szerint Raikkönen – aki 2009 végén hagyta el a Forma-1-et, hogy a WRC-ben folytassa pályafutását – már többször járt a Williams főhadiszállásán, ahol a jövő évi versenygép terveit is megtekintette.

Azonban egyelőre az egyezség még nem született meg, a finn versenyző fizetéséről folynak a tárgyalások. A német sajtó szerint Raikkönen egy relatíve alacsonyabb alapfizetést kap majd, mind korábban a Ferrarinál, azonban az eredmények után jelentősen megjutalmazzák.

Szerződésének megkötése azonban nagyban függ attól is, hogy a Williamsnek sikerül-e megszereznie a Katari Nemzeti Bank (QNB) támogatását, mellyel biztosítva lenne az anyagi háttér a sztárversenyző finanszírozására.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!