Albon: Ez volt az idei legjobb időmérőm! - F1VILÁG.HU

Albon: Ez volt az idei legjobb időmérőm!

Alexander Albon, a Red Bull F1-es versenyzője úgy érzi, idei legjobb időmérőjét teljesítette a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon – reméli, hogy a verseny is hasonlóan pozitív lesz számára.

Max Verstappen legyőzve a Mercedeseket megszerezte a pole pozíciót az Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésén, és a másik Red Bull-versenyző, Alex Albon is boldogan nyilatkozott a kvalifikációt követően. 

Albon a Mercedesek és Lando Norris, a McLaren versenyzője mögött az 5. helyen zárt, 7 századmásodperccel maradt el a 4. helytől. Ugyan Albon már háromszor a 4. helyről is rajtolhatott idén, mégis úgy érzi, ez volt idei legjobb időmérője. 

Ez volt az idei legjobb és legversenyképesebb időmérőm, és ugyan elégedett vagyok a teljesítményemmel, mérges is vagyok, mert vétettem egy kis hibát a Q3-as utolsó körömben – ezzel vége is volt a körömnek” – nyilatkozta a thai pilóta. 

„Az autó nagyon egyben volt, jó volt az egyensúly, erősnek éreztem az első Q3-as köröm után, de kicsit túl sokat akartam. Az első szektorban túl korán nyomtam túl keményen, így a gumiknak vége volt. Így a pálya ugyan egyre gyorsabb és gyorsabb lett, nekem nem volt meg a tapadásom és nem tudtam javítani az időmön.”

„De ez nagyon szoros volt, és most voltak a legközelebb az időeredmények egész évben, szóval vannak pozitívumok, és személy szerint ez eddig egy erős hétvége számomra, előrelépés, ami fontos.”

„Most arra koncentrálok, hogy ezt a holnapi versenyre is továbbvigyem, és még mindig nyitott a küzdelem a pályán, pozitív vagyok, hogy valami jót elérhetünk. Max pole-ja nyilvánvalóan remek a csapat számára, gratulálok neki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!