Albon: Ez volt az idei legjobb időmérőm! - F1VILÁG.HU

Albon: Ez volt az idei legjobb időmérőm!

HIRDETÉS
Alexander Albon, a Red Bull F1-es versenyzője úgy érzi, idei legjobb időmérőjét teljesítette a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon – reméli, hogy a verseny is hasonlóan pozitív lesz számára.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Kamran Jebreili - Pool/Getty Images)

Max Verstappen legyőzve a Mercedeseket megszerezte a pole pozíciót az Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésén, és a másik Red Bull-versenyző, Alex Albon is boldogan nyilatkozott a kvalifikációt követően. 

Albon a Mercedesek és Lando Norris, a McLaren versenyzője mögött az 5. helyen zárt, 7 századmásodperccel maradt el a 4. helytől. Ugyan Albon már háromszor a 4. helyről is rajtolhatott idén, mégis úgy érzi, ez volt idei legjobb időmérője. 

Ez volt az idei legjobb és legversenyképesebb időmérőm, és ugyan elégedett vagyok a teljesítményemmel, mérges is vagyok, mert vétettem egy kis hibát a Q3-as utolsó körömben – ezzel vége is volt a körömnek” – nyilatkozta a thai pilóta. 

„Az autó nagyon egyben volt, jó volt az egyensúly, erősnek éreztem az első Q3-as köröm után, de kicsit túl sokat akartam. Az első szektorban túl korán nyomtam túl keményen, így a gumiknak vége volt. Így a pálya ugyan egyre gyorsabb és gyorsabb lett, nekem nem volt meg a tapadásom és nem tudtam javítani az időmön.”

„De ez nagyon szoros volt, és most voltak a legközelebb az időeredmények egész évben, szóval vannak pozitívumok, és személy szerint ez eddig egy erős hétvége számomra, előrelépés, ami fontos.”

„Most arra koncentrálok, hogy ezt a holnapi versenyre is továbbvigyem, és még mindig nyitott a küzdelem a pályán, pozitív vagyok, hogy valami jót elérhetünk. Max pole-ja nyilvánvalóan remek a csapat számára, gratulálok neki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!