Albon számára a tanulásról szólt a pénteki nap

SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 20: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 20, 2019 in Singapore. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21MKQTC6D2111 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
Alexander Albon korábban még soha nem versenyzett Szingapúrban, így számára a péntek a pályával való ismerkedésről szólt. Bár egyszer túllépte a határt és a gumifalban állt meg az autóval, egyelőre elégedett a thai pilóta.

Az újonc versenyzők számára, mindig is külön feladatot jelent egy új pálya begyakorlása, pláne, ha egy utcai vonalvezetésről beszélünk. Bármennyire is professzionálisak napjaink szimulátor-programjai, mégsem adják vissza teljesen azt az élményt, amit a helyszínen tapasztal meg a versenyző.

Albonnak éjszakai versenyes tapasztalatai is csupán tavalyról, az F2-es abu dhabi naplementés-alkonyati versenyéről vannak. A Red Bull versenyzője a második edzésen kicsit túl is vállalta magát a gyakorlás közepette, hiszen a 10-es kanyar előtti féktávot elmérte, és a falban állt meg autójával.

Szerencséjére csupán az első szárnya bánta, a felfüggesztés nem sérült, így tudta folytatni a gyakorlást, amiről a következőket mondta:

Meglátjuk, hogy mit hoz a hétvége. Én most inkább magamra koncentrálok, mivel új számomra a pálya, valamint bizonyos szempontból még az autó is. Ez a folyamatos tanulás időszaka. Ez jelenti számomra a prioritást, de maga az autó rendben van, és úgy tűnik, hogy gyors. A gumikat nehéz kezelni, főleg a hosszabb etapon. Egyáltalán nem volt könnyű, de ez csak az első nap, a pálya még sokat fog fejlődni. A célom az, hogy ott legyek a második sorban.”értékelte a pénteki napot a thai pilóta.

Albon 1:39.943-as idővel az 5. helyen zárta a péntek délutánt, csapattársához, Max Verstappenhez képest a lemaradása nagyjából 3 tized másodperc volt.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!