Albon szerint nem volt olyan vészes a Q3-as káosz - F1VILÁG.HU

Albon szerint nem volt olyan vészes a Q3-as káosz

HIRDETÉS
Alexander Albon a kabaréba fulladó Q3-ban mért kört sem tudott megtenni. Először a Kimi Raikkönen balesete miatti piros zászló miatt nem tudta befejezni a körét, majd utána a végén kialakuló tumultusban nem ért fel időben az újabb körre. A thai pilóta szerint azonban sokan túlzottan felfújják a történteket.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 06: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB15 locks a wheel under braking during practice for the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 06, 2019 in Monza, Italy. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21G5FBSZ52111 // Usage for editorial use only //

Max Verstappen motorcseréje miatt a Red Bull egyetlen ütőkártyája Albon maradt a Q3-ra. A thai pilóta azonban nem tudta megmutatni, hogy mire lett volna képes, hiszen egy mért kört sem tudott autózni az időmérő utolsó szakaszában. Sokan keményen bírálták az időmérő végi jelenetet, de a thai versenyzőnek enyhébb a véleménye:

A Q3 vége kissé furcsa volt, nem igazán volt közöttünk szünet, így ez problémát okozott. Senkit sem lehet hibáztatni, mert ilyenkor mindenki arra törekszik, hogy a lehető legjobb időt fussa meg a szélárnyék megszerzésével. Szóval ez nem olyan, mintha azt mondanánk, hogy el kellett volna venned, mert egyáltalán nem vagy elöl. Mindannyian ezt a játékot játszottuk, és akik ilyenkor előttünk vannak, részben ők azok, akik a tempót diktálják. Az én részemről is az volt a terv, hogy a lehető legközelebb autózom a másikhoz, de ilyenkor benne van a pakliban, hogy valami rosszul sül el, mert sokan vagyunk. Szerintem ebben semmi komoly nincs, vagyis ne vegyük ezt ennyire véresen komolyan, csak azért, mert most ez történt egy ilyen speciális pályán, mint Monza.

Miután Lance Stroll nem jött ki, Kimi Raikkönen pedig falnak csapta az autót, így Albon holnap a 8. helyről várhatja a startot.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!