Friss hírek

Albon úgy érzi, megmentette ülését

Alexander Albon úgy gondolja, hogy a vasárnapi Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj futamán eleget bizonyított ahhoz, hogy a Red Bull bizalmat szavazzon neki 2021-re, és jövőre is a csapat egyik autóját vezethesse.

Az időmérőn ötödikként végző pilóta a rajtot követően meg tudta előzni a mclarenes Norrist, és a negyedik helyen haladt a verseny elején, amíg a biztonsági autó össze nem rázta a mezőnyt és Albon ezáltal közelebb nem került Hamiltonhoz.

Bár a Red Bull versenyzője és a hétszeres világbajnok közötti helycsere is elmaradt, a hátránya az utolsó körökben 1,5 másodpercre fogyatkozott.

Albont a futam után a Motorsport.com kérdezte arról, hogy a futamon elért eredmény miként befolyásolja karrierje alakulását.

„A legjobb hétvégémen vagyok túl a teljesítményem szempontjából” – kezdte a thai.

„Meg szeretném köszönni a rengeteg támogatást, amit az itt és a gyárban dolgozó srácoktól kaptam. Nem adtuk fel, mindig megpróbáltuk a megoldást keresni, hogy minél komfortosabban érezzem magam az autóban, mert nagyon trükkös volt azt vezetni.”

„Minden hétvégén nagy nyomás alatt próbáltam a legjobbamat nyújtani. Büszke vagyok magamra, szerintem remek lezárása lett így az évemnek.”

„Hogy elég-e vagy sem? Nem nekem kell megmondani. Szerintem mindent kártyámat felfedtem, és mások kezébe adtam a lehetőséget, hogy meghozzák a döntést” – véleményezte Albon az istállónál fennálló helyzetét.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a Sky Sports F1-nek beszélt arról, hogy egyet ért versenyzőjével, miszerint ezt volt a legerősebb szezonbeli hétvégéje.

„Alex nagyon jó munkát végzett” – mondta a csapatvezető.

„Meg merem kockáztatni, hogy a legeredményesebb teljes hétvégéje most volt az évad során. A futamon pedig kitűnően vezetett, Hamiltont a végéig nyomás alatt tudta tartani.”

„A mostani helyzet pedig valóságos információ készlettel lát el minket, amelyet elemezve megtudhatjuk, kidolgozhatjuk, merre menjünk tovább” – zárta Horner a mögöttünk hagyott eseményeket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!