Albon úgy érzi, megmentette ülését - F1VILÁG.HU

Albon úgy érzi, megmentette ülését

HIRDETÉS
Alexander Albon úgy gondolja, hogy a vasárnapi Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj futamán eleget bizonyított ahhoz, hogy a Red Bull bizalmat szavazzon neki 2021-re, és jövőre is a csapat egyik autóját vezethesse.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 13: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on his way to the grid prior to the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 13, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Az időmérőn ötödikként végző pilóta a rajtot követően meg tudta előzni a mclarenes Norrist, és a negyedik helyen haladt a verseny elején, amíg a biztonsági autó össze nem rázta a mezőnyt és Albon ezáltal közelebb nem került Hamiltonhoz.

Bár a Red Bull versenyzője és a hétszeres világbajnok közötti helycsere is elmaradt, a hátránya az utolsó körökben 1,5 másodpercre fogyatkozott.

Albont a futam után a Motorsport.com kérdezte arról, hogy a futamon elért eredmény miként befolyásolja karrierje alakulását.

„A legjobb hétvégémen vagyok túl a teljesítményem szempontjából” – kezdte a thai.

„Meg szeretném köszönni a rengeteg támogatást, amit az itt és a gyárban dolgozó srácoktól kaptam. Nem adtuk fel, mindig megpróbáltuk a megoldást keresni, hogy minél komfortosabban érezzem magam az autóban, mert nagyon trükkös volt azt vezetni.”

„Minden hétvégén nagy nyomás alatt próbáltam a legjobbamat nyújtani. Büszke vagyok magamra, szerintem remek lezárása lett így az évemnek.”

„Hogy elég-e vagy sem? Nem nekem kell megmondani. Szerintem mindent kártyámat felfedtem, és mások kezébe adtam a lehetőséget, hogy meghozzák a döntést” – véleményezte Albon az istállónál fennálló helyzetét.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a Sky Sports F1-nek beszélt arról, hogy egyet ért versenyzőjével, miszerint ezt volt a legerősebb szezonbeli hétvégéje.

„Alex nagyon jó munkát végzett” – mondta a csapatvezető.

Hirdetés

„Meg merem kockáztatni, hogy a legeredményesebb teljes hétvégéje most volt az évad során. A futamon pedig kitűnően vezetett, Hamiltont a végéig nyomás alatt tudta tartani.”

„A mostani helyzet pedig valóságos információ készlettel lát el minket, amelyet elemezve megtudhatjuk, kidolgozhatjuk, merre menjünk tovább” – zárta Horner a mögöttünk hagyott eseményeket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!