Albon: Végre vége a kérdéseknek! - F1VILÁG.HU

Albon: Végre vége a kérdéseknek!

HIRDETÉS
Alexander Albon, a Red Bull versenyzője végre fellélegezhet: a Toszkán Nagydíjon megszerezte élete első F1-es dobogóját.
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 13: Third placed Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 13, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Albon élete legjobb F1-es rajtpozícióját szerezte meg a Toszkán Nagydíj időmérő edzésén, miután a 4. rajtkocka lett az övé a Mercedesek és csapattársa, Max Verstappen mögött, majd a versenyen Forma-1-es karrierje legjobb eredményét érte el, a dobogó 3. fokára állhatott fel. 

Egy ideig eltartott, míg végre dobogóra kerültem. Kemény verseny volt ma, most végre fellélegezhetek, egyrészt, mert vége a versenynek, másrészt vége a kérdéseknek, hogy mikor állok végre fel a dobogóra” – nyilatkozta Albon.

Ugyanakkor én magam is meglepődtem, hogy fizikailag mennyire rendben voltam. Azt vártam, hogy fáradtabb leszek a célban. Segített természetesen, hogy a futamot szakaszokban teljesítettük. A pálya a második szakasza a gyors kanyarokkal nagyon brutális, de ma valahogy máshogy éreztem, inspirált és motivált voltam, hogy megszerezzem a dobogós helyezést.”

Albon a rajtokat követően pozíciókat veszített, így meg kellett dolgoznia azért, hogy visszakapaszkodjon az élmezőnybe. 

„A rajtjaim nem voltak nagyszerűek, de az autóm nagyon jó volt. Így Danielt [Ricciardo – a szerk.] meg tudtam támadni az első kanyar külső ívén. De hozzá kell tennem, hogy féltem az ütközéstől. Szerencsére volt elég lendületem, hogy megcsináljam, és Daniel nagyon fair volt, és elég helyet hagyott nekem.”

„Ezen a versenyen egyrészt türelemre volt szükség, hogy ne terheljem túl az abroncsokat, de közben támadnom kellett. De ki tudtam használni az autó nyújtotta lehetőségeket, amikor csak szükség volt rá. És ez segített, hogy megszerezzem az első dobogómat: ez nagyon kielégítő érzés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!