Friss hírek

Albonnak tetszik a kétnapos hétvége

Alexander Albon, a Red Bull versenyzője szerint izgalmasan alakul az Eifel Nagydíj: gyakorlatilag kétnapossá vált a hétvége, a versenyt pedig anélkül kezdik meg, hogy a hosszú etapokat gyakorolták volna.

Albon Charles Leclerc mögött az 5. rajthelyet szerezte meg az Eifel Nagydíj időmérő edzésén: a Red Bull pilótája csupán 12 ezredmásodperccel maradt le a monacói mögött. 

„Elégedett vagyok az időmérős körömmel, de még van tér a fejlődésre” – mondta Albon. „Habár nem volt sok időnk gyakorolni, az autó rögtön jól működött. Élveztem ezt a kétnapos formátumot, olyan volt, mint a Forma-2-ben és a Forma-3-ban.”

„Nyilván jó lett volna, ha Charles előtt végzek, jó kört rakott össze, aztán elcsípett minket a végén. Az 5. hely nem rossz rajtpozíció, innen indulva harcolhatunk majd. A két Renault mögöttünk van, szóval nem lesz könnyű, ki fogjuk rakni a könyökünket az első kanyarban.” 

Pénteken mindkét szabadedzés elmaradt, ezért a csapatoknak csak a szombat délelőtti tréning állt rendelkezésükre ahhoz, hogy gyakoroljanak – a hosszú etapokat így nem tudták bepótolni. 

„Igazi kihívás lesz, amikor elkezdjük a hosszú etapokat, mert ezt nem tudtuk gyakorolni” – mondta Albon. „Meglátjuk, hogy milyen lesz az időjárás, és rengeteg lehetőségünk lesz arra, hogy szerezzünk néhány jó pontot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!