Friss hírek

Álomszerű eredmény a Toro Rossónak: Kvyat dobogón!

Pályafutása egyik legsikeresebb versenyén van túl a Toro Rosso csapata. A tegnapi, nem éppen jól sikerült kvalifikáció után, kihasználták az eső keltette káoszt. Daniil Kvyat a zavarosban halászva dobogóra állhatott, míg Alexander Albon is stabil pontszerző helyen ért célba.

Az eső mindig megadja a lehetőséget a kiscsapatok pilótái számára, hogy valami nagyot alkothassanak. Toro Rosso-pilóta legutóbb 2008-ban, azon a hihetetlen monzai versenyen állt legutóbb pódiumon, amikor is Sebastian Vettel, még 21 évesen és 73 naposan minden idők legfiatalabb versenyzője lett. 11 évet és szám szerint 209 versenyt kellett várnia a faenzai istállónak, hogy ismét a dobogón pezsgőzhessen egy általuk nevelt Red Bull-junior.

Daniil Kvyat a legjobb ütemben, Lance Stroll-lal egyszerre jött ki a boxutcába száraz pályás abroncsra váltani. Bejött a merész húzás, hiszen az orosz a második helyen találta magát, miután a mezőny többi tagja is reagált. Végül Vettel megelőzte őt a hajrában, de Kvyat határtalanul boldog volt így is, ezzel a 3.hellyel:

Egészen elképesztő, hogy újra a dobogón lehetek, gyakorlatilag a ’második karrierem’ során először. Azt hittem, soha többé nem fog megtörténi velem ez, tehát hihetetlenül boldog vagyok. Rengeteg érzés játszódik le most bennem, kell egy kis idő, amíg felfogom ezt az egészet. Ez egy hatalmas eredmény a csapatnak, hiszen 11 év elteltével, Vettel monzai sikere után újra a dobogón vagyunk. Egészen szenzációs nap volt és nagyon boldog vagyok. Köszönöm az egész csapatnak! Sokkal jobban fel voltam erre a harcra készülve, mint korábban bármikor. Idén minden eddiginél érettebben, higgadtabb fejjel versenyzem, tehát úgy gondolom megérdemeltem ezt a mai eredményt. Remélem, ez a jó eredmény hamarosan szokássá válik! Ezek az esős versenyek soha sem könnyűek. Nehéz döntés volt, hogy kijöjjek-e korábban a boxba vagy ne, 50-50 százalék volt rá az esély, hogy bejön-e. De egy csapat vagyunk, együtt győzünk és együtt veszítünk, és ma szerencsére előbbi történt! – zárta elégedetten az értékelést Kvyat.

Csapattársa, Alexander Albon is remek versenyt futott, és sokáig ő is esélyes volt egy esetleges dobogós pozíció megszerzésére. Azonban Hamilton kiszorította a thai versenyzőt, aki emiatt teljesen szétesett mentálisan, és rengeteg helyezést bukott. Ettől függetlenül is elégedett lehet eredményével, főleg, hogy saját bevallása szerint ötlete sem volt, miként kellett volna kezelnie a káoszt.

Jó esélyünk volt, esőtáncot jártam tegnap, de tény, hogy ez azért mindenkinek furcsa volt. Őszintén, még soha nem versenyeztem ilyen nehéz körülmények között. Nagyon elégedett vagyok magammal, és a csapattal, a csapat elképesztő munkát végzett, minden stratégiai döntés, amit a két autó kapcsán meghoztunk, az bevált. Sajnos a végén volt még egy újra rajt, aminél hirtelen Hamilton mögött találtam magam, és nem volt egyszerű a helyzet. Megpróbáltam a hajtű előtti féktávon megelőzni, de sajnos én veszítettem végül több pozíciót is.” – mondta Albon.

Albon a hajrában Gaslyval is ütközött, ráadásul a franciának ott véget is ért a futama:

Nagyon jó volt a tempója ellenem, de én védekeztem, és bár nem láttam a videót, én úgy érzem, hogy kicsit túl sok volt a tempója, és nekem nem volt sok lehetőségem” – véleményezte az incidenst a thai versenyző.

A Gasly-Albon esetet egyébként vizsgálták a felügyelők, de végül versenybalesetnek nyilvánították, így egyikük sem kapott utólagos büntetést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!