Alonso beszélni fog Newey-val, mielőtt eldönti, versenyez-e tovább 2027-ben - F1VILÁG.HU

Alonso beszélni fog Newey-val, mielőtt eldönti, versenyez-e tovább 2027-ben

HIRDETÉS
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elárulta, mindenképpen konzultálni fog majd Adrian Newey-val, mielőtt dönt a sportágból való visszavonulásáról.

A spanyol pilóta elismerte, hogy az év elején azonnal személyesen is kapcsolatba lépett Newey-val, amikor kiderült, a tervezőlegenda távozik a Red Bull csapatától. Azóta kiderült, Newey az Aston Martinnál folytatja jövő márciustól, így a következő évtől kezdve együtt dolgozhat az általa is nagyra becsült Alonsóval.

„Megvan a telefonszáma, és írtam neki: ‘Micsoda meglepetés’ – mondta Alonso, aki személyesen is próbálta győzködni a brit szakembert arról, hogy csatlakozzon hozzájuk, elmondása szerint írta is Newey-nak: ’Ha valaha úgy érzed, hogy szeretnél egy új kihívást, örömmel dolgoznék veled egy napon.’”

Alonso utoljára 2005-ben és 2006-ban szerzett világbajnoki címet a Forma-1-ben, győzni pedig utoljára 2013-ban tudott — még a Ferrari színeiben.

„Nos, a győzelem biztosan közelebb lesz Adriannel, mint nélküle, az biztos” – mondta Alonso arra utalva, hogy Newey 2025 elején kezdi meg a munkát az Aston Martinnál.

A spanyol versenyző jelenlegi szerződése 2026 végéig szól, ami egybeesik a Forma-1 következő szabályozási ciklusának kezdetével.

„Szeretném, ha a nevem tovább maradna fent, mint a legtöbbeké, de tudom, hogy ez rendkívül nehéz lesz, mert a jelenben élünk, nem a múltban. A dolgok haladnak előre” – mondta. „Ez csak a természetes folyása a dolgoknak.”

Alonso tisztában van azzal, hogy helyzete különleges, és reméli, hogy egy gyors autó áll majd a rendelkezésére Newey-nak köszönhetően:. „De ha nem érkezik meg időben ahhoz, hogy én vezethessem, akkor is élvezni fogom, mert továbbra is a csapat része leszek, és részt veszek ebben az izgalmas utazásban az Aston Martinnal” – tette hozzá.

Alonso megerősítette, hogy ha nem is versenyez 2027-ben, továbbra is az istállónál marad. Azt ugyanakkor hozzátette, hogy lehetősége van arra is, hogy 2026 után is folytassa a versenyzést, és elismerte, hogy Newey szerepet játszhat majd ebben a döntésben.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem gondolkoztam ezen” – mondta a kétszeres világbajnok. „Adrian jövő márciusban érkezik, és a 2026-os évre fog koncentrálni, szóval meglátjuk, hogyan érzem magam 2026 végén, és hogy képes leszek-e folytatni.”

Hirdetés

„Ez egy olyan döntés lesz, amit együtt hozunk meg, Lawrence-szel (Stroll) és Adriannal.”

A korábbi Forma-1-es versenyző, Juan Pablo Montoya ugyanakkor nemrég egy interjúban azt mondta, szerinte az Aston Martin jobban tenné, ha Alonso helyére leszerződtetné Max Verstappent. Erről részletesen ebben a cikkben írtunk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!