Alonso elégedett, bár a szombati pontszerzésre nem lát esélyt - F1VILÁG.HU

Alonso elégedett, bár a szombati pontszerzésre nem lát esélyt

HIRDETÉS
Bár nem jutott be a top 10-be a Forma-1-es Osztrák Nagydíj pénteki sprintidőmérőjén, Fernando Alonso úgy érzi, elégedett lehet azzal a teljesítménnyel, amit mutatott. Ettől függetlenül nem számít arra, hogy pontokért harcolhat majd a szombati sprintfutamon.
RED BULL RING, AUSTRIA - JUNE 28: Fernando Alonso, Aston Martin AMR24 during the Austrian GP at Red Bull Ring on Friday June 28, 2024 in Spielberg, Austria. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)

Alonso csak a 13. rajtkockát szerezte meg a Red Bull Ringen, noha elmondása szerint mindent kihozott azokból a körökből, melyeket a sprintidőmérő első két szakaszában futott. Az viszont már más kérdés, hogy ez is kevés volt a továbbjutáshoz, a gyenge rajtpozíció pedig gyakorlatilag lehetetlenné teszi azt, hogy a legjobb 8-ba verekedjék magukat szombaton, és pontokat gyűjtsenek a sprinten.

„Nagyon szoros volt, ahogy vártuk. A sprintidőmérőn futott köreimmel meglehetősen elégedett vagyok, úgy éreztem, a legjobb köridőt hoztam ki az SQ1-ből és az SQ2-ből is. Sajnos ez sem volt elég ahhoz, hogy bejussak az SQ3-ba” — sajnálkozott a spanyol. „Azt gondolom, nagyon nehéz lesz pontokat szerezni szombaton, de annyi időmérőt próbálunk gyűjteni a sprintfutamon, amennyit csak tudunk.”

„Az első szakaszban nem voltam teljesen elégedett, de a másodikban megfutottuk a kört, amire szükségünk volt, de ez sem volt elég a továbbjutáshoz. Nem igazán lesz miért harcolni szombaton, de mindig jó információkat lehet szerezni a versenyre vonatkozóan, hiszen lesz 24 körünk.”

Alonso hozzátette, a maihoz hasonló, szoros küzdelemre számít a folytatásban is „Szoros lesz szombaton is, szerintem a verseny is rendkívül szorosan alakul majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!