Alonso figyelmeztet: Még Newey érkezése előtt össze kell kapnunk magunkat! - F1VILÁG.HU

Alonso figyelmeztet: Még Newey érkezése előtt össze kell kapnunk magunkat!

HIRDETÉS
Össze kell kapnia magát az Aston Martin Forma-1-es csapatának még Adrian Newey érkezése előtt — mondja a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, aki jelenleg minden erejével azon van, hogy teljesítményével kompenzálja a csapat jelenlegi autójának gyengeségét.
action, Marina Bay Circuit, GP2418a, F1, GP, Singapore
Fernando Alonso, Aston Martin AMR24

Alonso a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon is erőn felül teljesített: a 8. helyen ért célba, noha saját elmondása szerint az AMR24-es kódjelű versenyautó jelenlegi teljesítménye alapján esélyük sem lehetett volna a pontszerzésre. Az Aston Martin számára mindenképp biztató a jövőre nézve, Adrian Newey a jövő év tavaszától náluk folytatja pályafutását. Alonso szerint ugyanakkor fontos, hogy amíg a tervezőlegenda meg nem érkezik, javuljon a teljesítményük, így a 2025-ös versenyautót is jól el kell találniuk.

„Azt gondolom, 2026 mindannyiunk fejében ott van az Aston Martinnál” – mondta a 43 éves versenyző a DAZN televíziónak. „A legnagyobb remény Adrian Newey, Enrico Cardile és néhány más név érkezése.”

„Ez nagyszerű lesz, és a jövő fényesnek tűnik, de amit most csinálunk, az nem elég jó. 2025-ben változtatnunk kell a tempón.”

A spanyol versenyző elárulta, az elmúlt hetekben is kőkeményen dolgoztak azon, hogy válaszokat találjanak a jelenlegi problémáikra, ő pedig a maga részéről mindent megtesz azért, hogy a legtöbbet hozza ki a most rendelkezésére álló csomagból.

„Jelenleg minden erőfeszítésemet arra fordítom, hogy túllépjünk a tempóhiányunkon” – mondta Alonso. „Sok munka zajlott Baku és Szingapúr között. Az edzések után hajnali kettőig a számítógépeknél ültünk. Minden eddiginél jobban megnöveltük a munkaterhelést, hogy válaszokat találjunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!