Friss hírek

Alonso: Jelenleg ennyit tud a Renault

Fernando Alonso elárulta, mindent kiautózott magából a Maláj Nagydíjon, azonban úgy érzi, csak akkor tudott volna a nyolcadik helynél előrébb végezni, ha kiestek volna előle ellenfelei.

Fernando Alonso elárulta, mindent kiautózott magából a Maláj Nagydíjon, azonban úgy érzi, csak akkor tudott volna a nyolcadik helynél előrébb végezni, ha kiestek volna előle ellenfelei.

A Renault spanyol versenyzője, akinek a szezonnyitón az ölébe hullott a negyedik hely, képtelen volt megismételni múlt heti sikerét, és csak az egy pontot érő nyolcadik helyen végzett a mai versenyen Sepangban.

“Minden tőlem telhetőt megtettem, és végül egy pontot szereztem” – mondta Alonso a versenyt követően.

“Láthattuk, hogy normális körülmények között még jócskán le vagyunk maradva ellenfeleinktől, így mindenképpen javítanunk kell a teljesítményünkön, ha sikereket akarunk elérni az idei évben. Legfőbb célom az, hogy minden versenyen pontokat szerezzek. Keményen kell dolgoznunk a következő teszteken, hogy javulást tudjunk elérni a jövőben.”

A kétszeres világbajnok csapattársa, az újonc Nelsinho Piquet sikeresen befejezte első versenyét a Forma-1-ben, és a 11. helyen végzett.

“Boldog vagyok, hogy sikerült befejeznem a futamot, mert a szezonnyitó után ez volt a fő célom” – mondta a brazil pilóta. “Sokat tanultam a mai versenyen, és rá kellett jönnöm, hogy a csoport, amellyel versenyben vagyunk, nagyon erős, így nem könnyű a dolgunk. Az viszont elégedettségre ad okot, hogy nem maradtam el sokkal csapattársamtól.”

“Nem volt egyszerű a futam, az autónk még nem elég versenyképes, azonban folyamatosan javulunk, és bízom benne, hogy még erősebbek leszünk a következő versenynek helyet adó Bahreinben.”

A csapat vezetője, Flavio Briatore elmondta, Alonso egy pontja sovány vigasz a csapat gyenge szereplésére.

“Bár Fernando jó helyről rajtolhatott, nem tudtuk kihozni a helyzetből a maximumot, pedig mindkét versenyzőnk nagyon keményen hajtott. Az egy pont sovány vigasz, így minden eddiginél keményebben kell dolgoznunk, hogy jobban szerepeljünk a két hét múlva megrendezésre kerülő Bahreini Nagydíjon” – tette hozzá Briatore.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!