Alonso kockáztatni fog a holnapi versenyen - F1VILÁG.HU

Alonso kockáztatni fog a holnapi versenyen

HIRDETÉS

Fernando Alonso elárulta, készen áll némi kockázatot vállalni a holnapi Monte-Carlói Nagydíjon, miután a hetedik helyre kvalifikálta magát a szombati időmérő edzésen.

Fernando Alonso elárulta, készen áll némi kockázatot vállalni a holnapi Monte-Carlói Nagydíjon, miután a hetedik helyre kvalifikálta magát a szombati időmérő edzésen.

A Renault versenyzője, aki megnyerte az elmúlt két versenyt a hercegségben, rengeteget küszködött a tapadás hiányával, ám ennek ellenére is sikeresen bejutott az utolsó etapba, ahol a hetedik pozícióban végzett.

A spanyol versenyző szerencsésnek mondhatta magát, ugyanis azzal, hogy David Coulthard a második etap utolsó pillanataiban falnak csapta autóját, riválisai már nem tudták befejezni gyorsköreiket, így bebiztosította magának a harmadik körben való indulás jogát az időmérő edzésen.

“Monacóban sokkal fontosabb az időmérő edzés, mint más pályákon, így célunk az volt, hogy bekerüljünk az utolsó etapba” – mondta Alonso az edzést követően.

“Nagyon nehéz ezen a pályán előzni, de szerintem a verseny még teljesen nyitott, és mivel nem állunk harcban a bajnoki címért, agresszíven versenyezhetünk, és akár még némi kockázatot is vállalhatunk. Nagyon kemény futam lesz, ebben biztos vagyok, már csak az a kérdés, hogy milyen lesz az idő.”

Alonso csapattársa, Nelsinho Piquet továbbra sem találja a fogást az R28-as modellen, és az idei évben már nem először, az első etapban búcsúzott a küzdelemtől a mai időmérő edzésen.

“Nagyon csalódott vagyok” – mondta a brazil. “Volt egyik kisebb problémám a fékekkel az első etapban, és egyszerűen nem volt meg a megfelelő sebességem. Az autó érzékeny volt, de ahogy azt Fernando esetében láthattuk, folyamatosan fejlődött az edzés során, ami még inkább bosszantó számomra.”

“Az utolsó helyekről rajtolni soha nem egyszerű, különösen Monacóban, azonban a maximumot fogom nyújtani holnap, bár csak akkor lesz esélyem egy relatíve jobb eredmény elérésére, ha esni fog az eső, ami megkavarhatja az erőviszonyokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!