Alonso már most lemondott az idei vb-címről

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a tavalyi sikertelenségek megviselték csapatát, és már koránt sincs olyan magabiztosság a Renault-nál, mint korábban volt. A spanyol azonban úgy érzi, idővel visszatérhetnek az élre.

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a tavalyi sikertelenségek megviselték csapatát, és már koránt sincs olyan magabiztosság a Renault-nál, mint korábban volt. A spanyol azonban úgy érzi, idővel visszatérhetnek az élre.

Azt követően, hogy 2005-ben és 2006-ban megnyerte mindkét bajnokságot, a Renault borzalmasan teljesített a tavalyi évben, mikor mindössze csak egy alkalommal sikerült dobogós helyezést elérnie.

Alonso legutóbbi nyilatkozatában megerősítette, hogy a sikertelenségek igenis megingatták csapata önbizalmát.

“Két évvel ezelőtt a csapat sokkal jobban hitt magában, miután megnyerte a bajnokságot” – mondta Alonso a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. “Most, mikor egy új dolgot viszünk először pályára, mindenki azon imádkozik, hogy minden rendben menjen. Ez a hatása a balul elsült 2007-es bajnokságnak.”

Mindezek ellenére a kétszeres világbajnok bízik csapata feltámadásában. A Renault már véghezvitte egyszer a csodát, és a gyengére sikerült 2004-es szezon után a mezőny legerősebb csapataként kezdte meg a bajnokságot.

“2004-ben problémáink voltak, ám az azt követő évben megnyertük a bajnokságot” – mondta Alonso. “Meggyőződésem, hogy a csapat ismét képes lesz erre, tudják, miként kell ezt csinálni. Sokkal kockázatosabb lenne számomra más csapatban.”

A spanyol versenyző azt is hozzátette, hogy egykori csapata, a McLaren sem volt könnyű helyzetben, mégis képes volt a fordításra, és 2006 után bombaformában tért vissza a pályára.

“Mikor a McLarenhez érkeztem, a csapat még az első tízbe jutásért is keményen megszenvedett. Februárban, még mielőtt megérkeztünk volta a szezonnyitóra, nem gondolták volna, hogy ilyen gyorsak leszünk, és a második versenyt már megnyerhetjük” – magyarázta Alonso.

“Minden egyes alkalommal, mikor új csapathoz igazolsz, komoly kockázatot vállalsz, hiszen hogyan is tudnád novemberben, hogy mi fog történni a következő szezonban. Természetesen jól érzem magam a csapatban, de nyerni szeretnék. Nem hiszem, hogy élvezetem lelném abban, ha mindig a tízedik hely környékén végeznék” – tette hozzá Fernando, aki szerint az új szabályokkal még nehezebb lesz behozniuk a lemaradásukat.

“Egyfajta GP2-vé váltunk: azonosak a gumik, és a motorok. Többé már nem használhatjuk a legjobb technológiákat. És ha egy olyan autód van, amelyik nem volt elég gyors a téli teszteken, akkor sokkal nehezebb behoznod a lemaradásod a szezon közben.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!