Friss hírek

Alonso már most lemondott az idei vb-címről

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a tavalyi sikertelenségek megviselték csapatát, és már koránt sincs olyan magabiztosság a Renault-nál, mint korábban volt. A spanyol azonban úgy érzi, idővel visszatérhetnek az élre.

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a tavalyi sikertelenségek megviselték csapatát, és már koránt sincs olyan magabiztosság a Renault-nál, mint korábban volt. A spanyol azonban úgy érzi, idővel visszatérhetnek az élre.

Azt követően, hogy 2005-ben és 2006-ban megnyerte mindkét bajnokságot, a Renault borzalmasan teljesített a tavalyi évben, mikor mindössze csak egy alkalommal sikerült dobogós helyezést elérnie.

Alonso legutóbbi nyilatkozatában megerősítette, hogy a sikertelenségek igenis megingatták csapata önbizalmát.

Hirdetés
 

“Két évvel ezelőtt a csapat sokkal jobban hitt magában, miután megnyerte a bajnokságot” – mondta Alonso a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. “Most, mikor egy új dolgot viszünk először pályára, mindenki azon imádkozik, hogy minden rendben menjen. Ez a hatása a balul elsült 2007-es bajnokságnak.”

Mindezek ellenére a kétszeres világbajnok bízik csapata feltámadásában. A Renault már véghezvitte egyszer a csodát, és a gyengére sikerült 2004-es szezon után a mezőny legerősebb csapataként kezdte meg a bajnokságot.

“2004-ben problémáink voltak, ám az azt követő évben megnyertük a bajnokságot” – mondta Alonso. “Meggyőződésem, hogy a csapat ismét képes lesz erre, tudják, miként kell ezt csinálni. Sokkal kockázatosabb lenne számomra más csapatban.”

A spanyol versenyző azt is hozzátette, hogy egykori csapata, a McLaren sem volt könnyű helyzetben, mégis képes volt a fordításra, és 2006 után bombaformában tért vissza a pályára.

“Mikor a McLarenhez érkeztem, a csapat még az első tízbe jutásért is keményen megszenvedett. Februárban, még mielőtt megérkeztünk volta a szezonnyitóra, nem gondolták volna, hogy ilyen gyorsak leszünk, és a második versenyt már megnyerhetjük” – magyarázta Alonso.

“Minden egyes alkalommal, mikor új csapathoz igazolsz, komoly kockázatot vállalsz, hiszen hogyan is tudnád novemberben, hogy mi fog történni a következő szezonban. Természetesen jól érzem magam a csapatban, de nyerni szeretnék. Nem hiszem, hogy élvezetem lelném abban, ha mindig a tízedik hely környékén végeznék” – tette hozzá Fernando, aki szerint az új szabályokkal még nehezebb lesz behozniuk a lemaradásukat.

“Egyfajta GP2-vé váltunk: azonosak a gumik, és a motorok. Többé már nem használhatjuk a legjobb technológiákat. És ha egy olyan autód van, amelyik nem volt elég gyors a téli teszteken, akkor sokkal nehezebb behoznod a lemaradásod a szezon közben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso már most lemondott az idei vb-címről
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!