Alonso: Mindent jól kell csinálnunk a pontszerzéshez! - F1VILÁG.HU

Alonso: Mindent jól kell csinálnunk a pontszerzéshez!

HIRDETÉS
Mindent jól kell csinálnia az Aston Martin Forma-1-es csapatának ahhoz, hogy összejöjjön a pontszerzés a hétvégi Magyar Nagydíjon — ezt nyilatkozta Fernando Alonso a hungaroringi nyitónapot követően.

A spanyolok kétszeres világbajnoka a 10. legjobb köridővel zárta a második szabadedzést, és bár elmondása szerint alapvetően jó napjuk volt, a körülmények mindenki dolgát megnehezítették. Alonso szerint az extrém forróság a gumikezelés szempontjából is kihívást jelent.

„Mindig jó visszatérni ide, mert ez egy egyedülálló pálya, nincs idő fellélegezni!” — mondta a kétszeres világbajnok. „Nagyon meleg is volt ma, extrém körülmények fogadtak bennünket, nehéz volt a szerelőknek, a lelátón ülőknek és a média képviselőinek is.”

„Alapvetően jó napunk volt. Többet kell még tanulnunk az autóról, ki kell elemeznünk sok mindent az este folyamán, de egészen jól alakult ez a péntek.”

„A hosszú etapon is kihívást jelentett, hogy kontroll alatt tartsuk a gumikat. Elég jelentős a degradáció ilyen körülmények között egy ilyen pályán, szóval szemmel tartjuk ezt is.”

Arra a kérdésre, hogy összejöhet-e majd a pontszerzés vasárnap, Alonso kifejtette: „Szoros hétvége lesz, 1-2 tized választ el talán 10 autót is, mi pedig az első részében szeretnénk lenni ennek a csoportosulásnak. Ehhez mindent jól kell csinálnunk, tökéletes szombatra lesz szükség — a versenyen nehéz lesz előzni, szóval az időmérő sokat jelent majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!