Alonso szerint nem fog összeomlani a Red Bull Newey távozásától - F1VILÁG.HU

Alonso szerint nem fog összeomlani a Red Bull Newey távozásától

HIRDETÉS
A Forma-1 kétszeres világbajnok versenyzője, Fernando Alonso azt mondja, Adrian Newey Red Bulltól való távozása egyáltalán nem jelenti azt, hogy az osztrák istálló összeomlik. A spanyol elárulta, pályafutása során ő maga is szívesen dolgozott volna együtt a tervezőzsenivel.

A héten derült ki, 19 év után Adrian Newey jövő tavasszal távozik a Red Bull F1-es csapatától. Azt, hogy hol folytatja, egyelőre nem lehet tudni, ám értesüléseink szerint több istálló, köztük a Ferrari, az Aston Martin és a Williams is igényt tartana szolgálataira. Olasz lapértesülések szerint jó eséllyel a Ferrarihoz szerződik majd, ahol a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mellett dolgozhat.

Fernando Alonso jelenlegi csapata, az Aston Martin a hírek szerint egy igencsak busás ajánlattal állt a tervezőlegenda elé, ám a hírek szerint Newey nem kíván a brit csapathoz szerződni. A Miami Nagydíj helyszínén természetesen Alonsót is megkérdezték a szakember Red Bulltól való távozásáról, a spanyol pedig úgy nyilatkozott, szerinte ettől még nem fog összeomlani az osztrák csapat.

„Nem hinném” — mondta a kétszeres világbajnok. „Nyilvánvalóan uralják a sportot 2021 óta, és amikor a versenyhétvégén kívül történik valami, akkor az adott csapat sok hírt generál.”

„Ők azok, akiket mindenki meg akar verni, és mindenki meg akarja őket zavarni valahogy, hogy képesek legyenek legyőzni őket a pályán. Ha elveszít egy technikai igazgatót vagy egy tervezőt egy másik csapat, az kevesebb hírt generál, mint amikor ez a győztes csapatnál történik.”

Alonso ugyanakkor azt elismerte, nagy tisztelője Newey-nak, akivel szívesen dolgozott volna együtt 2001 óta tartó pályafutása során.

„Mindig is szerettem volna vele dolgozni egyszer az életemben” — fogalmazott a Forma-1-es mezőny korelnöke. „Nagyon tisztelem őt. Őt tartom a valaha volt legjobbnak a Forma-1-ben, a sport egy legendája, és valamilyen módon kiváltságosnak érzem magam, hogy vele együtt lehetek a paddockban, természetesen mint versenytárs.”

Amikor arról faggatták, van-e esély arra, hogy Newey az Aston Martinnál folytatja, Alonso kifejtette: „Mi nagyon elégedettek vagyunk a műszaki részlegünkkel. Nyilvánvalóan Adrian az egyik legjobb, de  illeszkednie is kell egy csapatba, és ez inkább Lawrence döntése, végül pedig Adriané.”

„Még azt sem tudjuk, hogy egyáltalán vissza akar-e vonulni a Forma-1-ből és más jövőbeli célokat választani, szóval ez inkább rá vonatkozó kérdés.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!