Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alonso szívén viseli a Renault sorsát

Fernando Alonso megerősítette, teljes mértékben elkötelezett csapata iránt, és cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint szerződése lehetővé teszi számára, hogy már az idei év végén távozzon, ha nem teljesít jól a Renault.

Fernando Alonso megerősítette, teljes mértékben elkötelezett csapata iránt, és cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint szerződése lehetővé teszi számára, hogy már az idei év végén távozzon, ha nem teljesít jól a Renault.

A kétszeres világbajnok, akit az elmúlt hetekben többször is szóba hoztak a Ferrarival, a hétvégi Bahreini Nagydíj előtt elmondta, egyelőre még túl korai lenne arról beszélni, hol folytatja pályafutását.

“Nem emlékszem semmiféle záradékra, két évre írtam alá a Renault-hoz. Azonban, ahogy azt már a tavalyi évben is láthattuk, minden szerződés rugalmas” – mondta a spanyol, aki három évre szóló kontraktusa ellenére, közös megegyezéssel, egy év után távozott a McLarentől.

Arra a kérdésre, hogy elkötelezett-e csapata iránt, és készen áll-e mindent megtenni annak érdekében, hogy ismét visszarepítse a Renault-t az élre, Alonso a következőket felelte: “Igen, jelen pillanatban abszolút, mert még csak most kezdtük a bajnokságot.”

“Nyilván csalódottak vagyunk az elmúlt két versenyen mutatott teljesítményünk miatt, azonban nem szabad feladni, annak még nem jött el az ideje, most a kemény munkán van a sor.”

“Majd a szezon közepén, vagy a végén meglátjuk, hol is állunk, azonban jövőre komoly szabálymódosítások lesznek a Forma-1-ben, az aerodinamika teljesen megváltozik, alig lesznek szárnyak, és mindenkinek át kell térnie a slick gumik használatára.”

“Éppen ezért a jövő év még nagyobb kérdés. Azonban most biztos vagyok benne, hogy a Renault-val közösen, szép sikereket érhetünk el, mert képesek vagyunk fordítani a helyzeten” – magyarázta a spanyol, aki szerint csapata előnyt kovácsolhat a nagymértékű szabálymódosításból.

“Ha a szabályok nem változnának az elkövetkezendő tíz évben, akkor mindannyian tudjuk, hogy a Ferrari és a McLaren osztozna a következő tíz bajnoki címen. Éppen ezért bízom benne, hogy a következő évben minden megváltozik, és ebből mi is hasznot húzhatunk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Alonso szívén viseli a Renault sorsát
Racing Point: A Renault-nak és a McLarennek szabad másolnia a Mercedest?!
A Ferrari és a Renault túl az első 2022-es törésteszten!
Racing Point: Vettel nálunk a második fénykorát élheti
Minél hátrébb végez, annál nagyobb előnybe kerülhet a Ferrari 2021-ben
Hülkenberg úgy érzi, tartani tudná a lépést Verstappennel