AlphaTauri: Unfair lenne hiányos rajtráccsal kezdeni az F1-es szezont - F1VILÁG.HU

AlphaTauri: Unfair lenne hiányos rajtráccsal kezdeni az F1-es szezont

HIRDETÉS
Az AlphaTauri Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost szerint nem lenne fair, ha a száguldó cirkusz bizonyos csapatok nélkül állna rajthoz az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a koronavírus miatti korlátozások miatt.

A járvány elterjedése óta számos neves sporteseményt törölni kellett, vagy el kellett halasztani – ilyen az F1-es Kínai Nagydíj is.

A szezon jövő héten, Melbourne-ben kezdődik, ám a koronavírus miatti korlátozások miatt a csapatok számára meglehetősen nehéz az utazásszervezés, és fennáll a veszélye annak, hogy bizonyos csapattagok nem tudnak eljutni az első versenyhelyszínekre.

Különösen nehéz helyzetben lehet a Ferrari és az AlphaTauri, mely csapatok olaszországi székhellyel rendelkeznek.

Azt egyelőre nem tudni, az F1 hogyan reagálna, ha e két csapat nem versenyezhetne, Franz Tost szerint viszont nem lenne fair, ha a bajnokság így is elkezdődne.

„Ha egyes csapatok bizonyos okok miatt nem tudnak versenyezni, akkor nem lenne fair elkezdeni a szezont – de nem én vagyok a döntéshozó” – mondta az AlphaTauri csapatfőnöke a Motorsport.com kérdésére. „Ez nagy hátrány lenne, bárkiről is legyen szó.”

A Forma-1 vezetősége még a Kínai Nagydíj pótlásáról sem gondoskodott, hiszen olyan sűrű a naptár, hogy nehéz helyet találniuk a sanghaji versenynek. Tost viszont azt mondja, az augusztusi nyári szünet is a lehetőségek közt szerepelhet, akárcsak a szezon meghosszabbítása.

„Optimista vagyok, hogy meglesz a 22 versenyünk, hiszen novemberben és decemberben sok időnk van versenyezni – akárcsak augusztusban” – mondta.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto felhívta a figyelmet arra, ha bizonyos szakembereik nem tudnának elutazni a versenyhelyszínekre, az partnercsapataikra is negatív hatással lenne – így tehát összesen négy csapat lenne érintett.

„Én azt mondom, nem csupán két csapatról van szó, hiszen támogatást nyújtunk a Haasnak és az Alfa Romeónak is, szóval legalább négy csapatról lenne szó. És ott van még a Pirelli is.”

Hirdetés

„Szóval mi lenne, ha négy csapat nem tudna versenyezni?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

AlphaTauri: Unfair lenne hiányos rajtráccsal kezdeni az F1-es szezont
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!