Friss hírek

Alpine: Egyszerűek a célok a 2023-as szezonra

Bemutatta 2023-as versenyautóját az Alpine F1-es istállója is, a csapatfőnök, Otmar Szafnauer pedig felvázolta az idei célokat: határozott elképzeléseik és várakozásaik vannak a teljesítményükkel kapcsolatban.

Csütörtökön az Alpine a csapatok közül utolsóként rántotta le a leplet 2023-as versenygépéről, amelyhez nagy reményeket fűznek: a vezérigazgató, Laurent Rossi egyértelmű célokat tűzött ki a tavalyi év előtt, és idén is azért dolgoznak majd, hogy ne maradjanak le saját, „100 futamos“ terveiktől. 

„Az évnek ezen időszaka gyakran izgalommal és várakozással van tele az új Forma-1-es szezon előtt“ — nyilatkozta az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer. 

Hirdetés
 

Tavaly az istálló a konstruktőrök között a 4. lett év végén, ami nagy eredmény volt a csapat számára, így céljuk egyértelmű az idei évre is: túl akarják szárnyalni a 2022-es teljesítményüket, és szeretnének elszakadni a középmezőnytől. 

„Fantasztikus érzés volt, hogy 2022-ben elértük a célunkat azzal, hogy a jól megérdemelt 4. helyen végeztünk a konstruktőri bajnokságban. Ez egy egészséges és jelentős mérföldkő a 100 futamos tervünkben, amit Laurent felvázolt a szezon elején. Már kevesebb mint 80 verseny van hátra ebből a küldetésből és büszke vagyok rá, hogy vezethetem a csapatot ezen az úton.“

„2023-ra a célunk egyszerű: legalább a negyedik helyen kell végeznünk és sokkal meggyőzőbben. Ez azt jelenti, hogy több célba érés, több pont és kevesebb kiesés.“

2023-ban az istálló új versenyzőpárossal, Esteban Oconnal és az újonnan szerződtetett Pierre Gaslyval lép majd pályára — velük és a közös munkájukkal kapcsolatban is nagyon optimista a csapatfőnök. 

Magasak az elvárásaim a csapat minden tagjával szemben — nem utolsósorban Estebannal és Pierre-rel szemben, akik együttműködve fognak dolgozni azért, hogy a lehető legjobb eredményt hozzák a csapat számára“ — mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!