Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Andretti nem zárja ki a Forma-1-es lehetőséget sem

Ugyan továbbra is az IndyCar jelent prioritást számára, Marco Andretti nem tartja kizártnak, hogy egy napon kipróbálja majd magát a Forma-1-ben.


Ugyan továbbra is az IndyCar jelent prioritást számára, Marco Andretti nem tartja kizártnak, hogy egy napon kipróbálja majd magát a Forma-1-ben.

A 28 esztendős versenyző jelenleg az édesapja által irányított Andretti Autosportnál versenyez az IndyCar-sorozatban, ám miután jövőre egy amerikai csapat is bemutatkozik a Forma-1-ben, az ő neve is felmerült.

„Az F1 rengeteg logisztikán múlik, az egyszer biztos” – mondta Marco Andretti.

„Számomra még mindig az F1 a csúcs. De nehéz volna itt hagyni az IndyCart, hiszen úgy érzem, még csak most válik belőlem igazi versenyző. Azt hiszem, egy kicsit sokáig tartott, azonban úgy érzem, jó helyen vagyok. Szerintem bárhol helyt tudnék állni, és ez jó érzés.”

„A Forma-1 pedig olyan lenne, mint egy újrakezdés. Az elvárások talán nem lennének olyan nagyok a Haas csapatánál. Ha le tudod győzni a csapattársad, arra figyelnének oda. Szóval igen, alaposan megvizsgálnám ennek lehetőségét is.”

Andretti egyébként 2006-ban, Jerezben már tesztelt Forma-1-es autót, majd a következő év februárjában két tesztnapot töltött el ugyanezen a pályán – szintén a Hondával.

„A legnagyobb különbséget számomra a fékek jelentették, az, hogy milyen gyorsan meg tud állni egy F1-es autó” – mondta.

„A hajtű előtt gyakorlatilag alig van idő leváltani 7-es fokozatból. Ahogy rányomsz a fékpedálra, az autó gyakorlatilag megáll 300 km/h-s tempóról.”

„A szívem viszont jelenleg az IndyCarért dobog. Szórakoztató vezetni az F1-es autókat, de én ebben nőttem fel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!