Friss hírek

Arrivabene vezetése mellett nem mentek jól a dolgok a Ferrarinál

A korábbi Forma-1-es versenyző Martin Brundle szerint a Ferrari Forma-1-es csapatánál „nem mentek jól a dolgok” a nemrégiben menesztett csapatfőnök, Maurizio Arrivabene irányítása alatt.

A korábbi Forma-1-es versenyző Martin Brundle szerint a Ferrari Forma-1-es csapatánál „nem mentek jól a dolgok” a nemrégiben menesztett csapatfőnök, Maurizio Arrivabene irányítása alatt.

Az olasz istálló, illetve versenyzője, Sebastian Vettel 2018-ban harcban volt a világbajnoki címért, a szezon második felében azonban egyéni- és csapathibák miatt hátrányba kerültek a Mercedesszel, valamint Lewis Hamiltonnal szemben, és végül elbukták a bajnokságot.

A Ferrari a héten jelentette be, nem hosszabbította meg csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerződését, helyét pedig Mattia Binotto veszi át.

A jelenleg a Sky Sports F1 televízió szakértőjeként tevékenykedő volt F1-es versenyző, Martin Brundle, külső szemlélőként nehéz értékelni egy szervezet működését, ám úgy véli, a dolgok „nem mentek jól a dolgok” a csapatnál.

„Voltak megfigyeléseim, és azt láttam, hogy a dolgok nem mentek jól” – mondta a brit ex-versenyző.

„Ott van a hockenheimi helyzet, ahol Vettel nyomás alá került azért, mert ők nem végezték jól a dolgokat a verseny korábbi részében. Aztán kicsúszott a pályáról, és onnantól kezdve elbukta a bajnokságot.”

„Aztán említhetjük a monzai szélárnyékozást [ahol Vettel nem kapott szélárnyékot Kimi Räikkönentől, mert a Ferrari tartotta magát a korábban kiegyezett sorrendhez – a szerk.]. Bizonyos dolgokat nem csináltak meg.”

Grafika: F1VILÁG.HU

Arrivabenét tavaly azért is bírálták, ahogy a média képviselőivel bánt az évad második felében, Sergio Marchionne elnök halála után.

Brundle azt mondja, az újonnan kinevezett csapatfőnökre, Mattia Binottóra komoly kihívások várnak.

„Úgy gondolom, Mattia Binottónak komoly reputációja van a csapat fejlesztésében technikailag, kétségkívül vezetője az embereknek. De természetesen irányt kell mutatnia. Neki kell előre állnia, neki kell beszélnie az olyan csúnya és szörnyű emberekkel, mint amilyen én vagyok az F1-es médiában.”

„Ott kell lennie és meg kell magyaráznia, hogy a dolgok miért mentek jól, vagy éppen miért nem. Ez egy másmilyen munka, másmilyen kihívás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!