Friss hírek

Az alacsony leszorítóerő okozta a Red Bull problémáit

A rendkívül alacsony leszorítóerő miatt küszködött az abroncsok túlzott elhasználódásával Bakuban a Red Bull csapata.


A rendkívül alacsony leszorítóerő miatt küszködött az abroncsok túlzott elhasználódásával Bakuban a Red Bull csapata.

Az istálló a vasárnapi Európa Nagydíjon nagyon küszködött a lágy- és szuperlágy abroncsok túlmelegedésével, emiatt versenyzői nem is tudták egy kiállással teljesíteni az 51 körös versenytávot, a futam második felére fel kellett tenniük a közepes vegyületű gumikat.

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, a problémát az okozta, hogy úgy döntöttek, a minél jobb végsebesség elérése érdekében kevesebb leszorítóerővel szállnak harcba Azerbajdzsánban.

„Egy nagyon finom határvonal mentén egyensúlyozgatunk a leszorítóerőt tekintve. Az első néhány körben remekül boldogultunk a gumikkal” – mondta a szakember.

„Daniel azt mondta, ’könnyedén Nico előtt tudtam maradni, vitorlázgattam, és aztán hirtelen a hátsó gumik elszálltak’. Egy nagyon szűk tartományon belül kell mozogni. Azt gondolom, a hőmérséklet, illetve az alacsony leszorítóerő miatti csúszkálás okozta a hátsó abroncsok szemcsésedését.”

Nemcsak a gumikkal, a fékekkel is bajlódott a Red Bull csapata Bakuban – ezt Horner is megerősítette a minap.

„Az utolsó 10 körben Danielnek voltak problémái, szerintem azért, mert jó néhány körig szorosan követett egy másik autót, így a fékek hőmérséklete elkezdett felfelé szökni. De csak a bal elsőé.”

A Red Bull csapatfőnöke attól tart, a jövő hétvégi Osztrák Nagydíj sem lesz sétagalopp számukra.

„Ausztria nagy kihívást jelent majd. Azt hiszem, benne van a 3 leginkább motorigényes pályában. Lehet, hogy idén lesz egy lassító az egyenesben!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!