Az Andretti leszerződtette a Renault volt F1-es főnökét - F1VILÁG.HU

Az Andretti leszerződtette a Renault volt F1-es főnökét

HIRDETÉS
Sajtójelentések szerint leszerződtette a Renault korábbi technikai igazgatóját, Nick Chestert a Forma-1-es szereplésre pályázó Andretti.
Nick Chester (GBR) Renault Sport F1 Team Chassis Technical Director on the grid.
Italian Grand Prix, Sunday 2nd September 2018. Monza Italy.

Chester még 2013-ban vette át a technikai igazgatói pozíciót James Allisontól az akkor még Lotus néven szereplő F1-es istállónál, és egészen 2020-ig felügyelte a csapat királykategóriás programját. Ezt követően a Mercedes Forma-E-ben szereplő alakulatánál tevékenykedett, és két világbajnoki címhez is hozzásegítette az istállót.

Az Andretti nemrégiben jelentette be, hogy a Cadillac-kel közösen szeretne csatlakozni a Forma-1 mezőnyéhez, a hírek szerint pedig már meg is kezdték a toborzást: a Motorsport.com úgy tudja, Nick Chestert sikerült is megszerezniük, bár ezt egyelőre egyik fél sem erősítette meg.

Chester egyébként még 1994-ben kezdett el a Forma-1-ben dolgozni a Simtekkel, majd 1995-ben az Arrowshoz igazolt, később pedig Damon Hill, majd Mika Salo és Pedro de la Rosa mérnöke volt. 2000-ben került a Benettonhoz, és közel 20 éven át volt tagja a csapatnak különböző szerepkörökben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!