Az F1-vezér véleménye nem változott, nincs szükség 11. csapatra - F1VILÁG.HU

Az F1-vezér véleménye nem változott, nincs szükség 11. csapatra

HIRDETÉS
Nem változott a véleménye a Forma-1 elnök-vezérigazgatójának, Stefano Domenicalinak azzal kapcsolatban, hogy a száguldó cirkusznak szüksége van-e egy 11. istállóra.

A következő hetekben születhet döntés azzal kapcsolatban, hogy elfogadják-e valamely istálló csatlakozási nevezését, miután a sportot irányító testület, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pályázatot írt ki. A legnagyobb eséllyel az Andretti, illetve a Hitech pályázik arra, hogy hamarosan csatlakozzon az F1 mezőnyéhez.

A Forma-1 jelenlegi csapatai viszont egyértelművé tették, nem akarnak újabb istállót, a száguldó cirkusz első embere, Stefano Domenicali pedig szintén azt mondja, nem igazán van szükségük új csapatra, hiszen a sport „remek egészségi állapotnak örvend”. Az olasz szakember szerint egy új istállónak értéket kell képviselnie, ha valóban csatlakozik a mezőnyhöz.

„Ezen a téren nem változott a véleményem. Nem a pénzről van szó, ahogy már mondtuk, és nem is akarunk belefolyni semmibe, mivel van egy folyamat, és tisztelem azt, hogy az FIA elindította a saját folyamatát, és hamarosan konklúzióra jutunk” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes portálnak. „Ahogy mindig is mondtam, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a döntés jó az üzletünk számára. És úgy gondolom, ez közös feladatunk az FIA-val. Egy olyan döntésről van szó, amit meg fogunk hozni a következő néhány hónapban.”

Arra a kérdésre, hogy vannak-e pozitívumai az Andretti/Cadillac csatlakozási igényének, Domenicali így felelt: „Vannak pozitívumok és negatívumok, ez és része annak a kiértékelésnek, amit végzünk. Szóval nem tudok semmit elspoilerezni, vagy előjelezni.”

„Nagyon komolyan és megfelelően végezzük a dolgokat. Amint készen állunk erre a diskurzusra, beszámolunk róla, mivel az FIA-val közösen csináljuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az F1-vezér véleménye nem változott, nincs szükség 11. csapatra
Úgy néz ki, Tsunoda év végén tesztelhet a Red Bull-lal
Verstappen visszautasítja a kritikákat: Ez a Forma-1, nem óvoda!
Piastri: Lesznek kérdései a McLarennek az FIA felé a hétvégi döntések kapcsán
Ferrari: Az austini siker nem jelenti azt, hogy Mexikóban is gyorsak leszünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!