Orosz Nagydíj

Az FIA hálás a Caterhamnek

Köszönetet mondott a Caterham csapatának a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt, amiért a brit-maláj gárda munkatársai a William segítségére siettek a spanyolországi garázstűz során.


Köszönetet mondott a Caterham csapatának a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt, amiért a brit-maláj gárda munkatársai a William segítségére siettek a spanyolországi garázstűz során.

Mint ismert, a grove-i alakulat számára rémálommá vált a barcelonai futamgyőzelmet követő ünneplés, a csapat garázsában ugyanis lángok csaptak fel, és gyakorlatilag teljesen kiégett a létesítmény. A Williams több csapat – köztük a Caterham – munkatársainak segítségével próbálta megfékezni a lángokat, mely végül sikerült is, ám többeket füstmérgezéssel, illetve égési sérülésekkel kórházba kellett szállítani.

Komoly baj szerencsére nem történt, a Williams utolsó tagját is kiengedték a kórházból a hét elején, és a csapat természetesen nagyon hálás a bajban segédkező riválisoknak.

A Caterham csapatfőnöke, Tony Fernandes elárulta, egy percig sem gondolkoztak azon, mi a teendő, amikor meglátták, hogy a Williamsnél baj van – azonnal a brit istálló segítségére siettek.

„Amikor láttam, mi történt a garázsban, természetesen csapatom, illetve a bokszutcában tartózkodók biztonságáért aggódtam, akik hihetetlen bátorsággal, testi épségüket kockáztatva siettek társaik segítségére” – mondta a szakember.

„Miután visszatértünk a gyárba, kaptam egy nagyon kedves levelet Jean Todttól, aki megköszönte a srácoknak, hogy segítettek megfékezni a lángokat. Köszönhetően a Williamsnek, illetve csapatunk tagjainak, valamint mindenki másnak, akik segítettek, sikerült meggátolni, hogy komolyabbá váljon a dolog, éppen ezért nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen bátorság és csapatszellem uralkodik ebben a sportban.”

„Számunkra az olyan csapatok, mint a Williams jelentik a mércét a versenypályán, vasárnap azonban megmutattuk, hogyha baj van, akkor képesek vagyunk úgy viselkedni, mint egy világbajnok csapat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS