Az FIA-t megkérték arra, hogy adjon F1-es jogosítványt Antonellinek - F1VILÁG.HU

Az FIA-t megkérték arra, hogy adjon F1-es jogosítványt Antonellinek

HIRDETÉS
A Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megerősítette, kaptak egy kérvényt arra vonatkozóan, hogy tegyenek kivételt Andrea Kimi Antonellivel, és fiatal kora ellenére adjanak neki szuperlicencet a királykategóriás szerepléshez.
Andrea Kimi Antonelli, F1 Test in Spielberg, Mercedes W12

A fiatal olasz pilóta a Mercedes juniorversenyzőjeként nemrégiben vezethetett először Forma-1-es versenyautót, a német istálló ugyanis intenzív tesztprogramot állított össze neki az idei szezonra. Értesüléseink szerint Antonelli jó eséllyel pályázik arra, hogy ő vegye át Lewis Hamilton helyét a Mercedesnél 2025-ben, végleges döntést azonban természetesen még nem hozott a német csapat.

Sajtóhírek szerint a Mercedes azt szeretné, ha Antonelli már idén bemutatkozhatna a Forma-1-ben, mielőtt megkapja a nagy lehetőséget a csapattól, és úgy tudni, az ifjú pilóta jó eséllyel pályázik arra, hogy már idény közben átvegye Logan Sargeant helyét a Williamsnél.

Csakhogy van egy bökkenő, mégpedig Antonelli kora: a fiatal versenyző augusztusban tölti csak be 18. életévét, márpedig a Forma-1 szabályai szerint 18 év alatti versenyző nem kaphat szuperlicencet.

Miután azonban Antonellinek megvan az F1-es versenyzéshez szükséges 40 szuperlicenc-pontja, alapvetően alkalmas arra, hogy a száguldó cirkuszban szerepeljen — az FIA pedig megerősítette, kérvényt kaptak arra vonatkozóan, hogy tegyenek kivételt az olasz pilótával, és fiatal kora ellenére adjanak neki F1-es jogosítványt.

„Az FIA kapott egy kérést, mi pedig vizsgáljuk” — áll a szövetség közleményében. „Van egy folyamat, amit követni kell a potenciális szabályváltoztatásokhoz.”

A pletykák szerint Antonelli akár már két hét múlva, Imolában bemutatkozhat a Williamsnél, amennyiben megkapja a Forma-1-es szerepléshez szükséges szuperlicencet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!