Barrichello: A Williams sokat veszített távozásommal - F1VILÁG.HU

Barrichello: A Williams sokat veszített távozásommal

HIRDETÉS

Rubens Barrichello ugyan már nem tagja a jelenlegi mezőnynek, mégis úgy gondolja, hogy még nem végzett a királykategóriával, és nagyon sajnálja, hogy nem vehet részt az idei bajnokságban.



Minden idők legtapasztaltabb Forma-1-es versenyzője, Rubens Barrichello ugyan már nem tagja a jelenlegi mezőnynek, mégis úgy gondolja, hogy még nem végzett a királykategóriával, és nagyon sajnálja, hogy nem vehet részt az idei bajnokságban.

„Úgy vélem, hogy még van visszaút” – mondta a brazil pilóta a német Auto Motor und Sportnak adott nyilatkozatában.

A 40 éves Barrichello a tavalyi évben még a Williams istállót erősítette, de aztán csapata megvált tőle, így kénytelen volt a tengerentúlra költözni, ahol jelenleg az Indycarban versenyez, jóllehet továbbra is nyomon követi az eseményeket a Forma-1-ben.

„Minden egyes részletet követek” – válaszolta Rubens arra a kérdésre, hogy nézi-e a versenyeket az idei évben. „Péntek reggeltől minden egyes szabadedzést megnézek, és kielemzem a szektoridőket. Reggel ötkor megkapom a legfrissebb információkat a barátaimtól a gumikról és a beállításokról.”

„A feleségem azt gondolja, hogy teljesen bolond vagyok.”

Barrichello azt is elmondta, hogy meglepte versenyzői ülése elvesztése, amit egykori nagy példaképe, Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna kapott meg.

„Természetesen voltak híresztelések, hogy a Williamsnek szüksége van pénzre, pedig én is tudtam szerezni némi pénzt a szponzoromtól, a BMC-től” – magyarázta. „Fogalmam nincs, hogy Bruno mit tudott felmutatni a végén. Valószínű Adam Parr nem akart többé alkalmazni. Elvesztettem az ülésemet, és már túl késő volt alternatívát találni.”

Bár elmondása szerint nincs keserű szájíze, hogy Brunóval szemben versenyzői ülést vesztett, úgy érzi, honfitársa sokat tanulhatott volna mellette az idei szezonban.

Hirdetés

„Nagyon örültem neki, hogy a hetedik helyen végzett Magyarországon” – folytatta. „Kiváló versenyt teljesített. Ahogy azt már mondtam, ha a csapattársa lehettem volna, akkor többet ki tudott volna hozni magából. Tapasztalatlan, és sokat tanulhatott volna tőlem. Egy olyasvalakire lenne szüksége, aki megoldja a kis problémáit.”

Azt pedig nagyon sajnálja, hogy nem vezethette a Williams futamgyőztes versenygépét, miután az elmúlt években csak szenvedett csapatával. Arra a kérdésre, hogy sejtette-e, hogy jobb lesz az idei szezon számukra, így felelt: „Igen, mert megértettük a tavalyi problémákat.”

„Illetve azért, mert az emberek a helyükre kerültek. A Renault motorra való váltás is komoly különbséget eredményezett. Hatalmas pluszt hozott a vezethetőség terén.”

Sokak számára az idei bajnokság az elmúlt évek legizgalmasabb és legkiegyenlítettebb bajnoksága, amivel Barrichello is egyetért.

„A szívem vérzik, hogy nem lehetek ott” – mondta. „Nagyon szoros a bajnokság. Ne értsenek félre: Örülök, hogy itt (Indycar) versenyezhetek, és nem érzem magam áldozatnak. Ez a Williams számára kudarc, mert úgy vélem, hogy egy nagyon jó szezont teljesíthettem volna. A Williamsnek előnye származhatott volna ebből.”

„Jó csapattársa és egyben tanítója lehettem volna Sennának, Bottasnak és Maldonadónak, mellettem sokkal jobbá válhattak volna. Nézzék Maldonadót: a tavalyi évben sokkal kevesebb balesete volt, mint idén. Pastor szupergyors, de mellettem sokkal kontrolláltabban versenyzett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!