Friss hírek

Belgiumi tragédia: A hatóságok legfoglalták Alesi F2-es autóját

Csupán egy autóval áll rajthoz hétvégén, Monzában a Trident Forma-2-es csapata, Giuliano Alesi versenyautóját ugyanis lefoglalták a hatóságok azok után, hogy az érintett volt Anthoine Hubert halálos kimenetelű balesetében Belgiumban.

Alesi a spái főverseny 2. körben veszítette el uralmát versenygépe felett az Eau Rouge-ban, feltételezhetően defekt miatt, azt próbálta meg kikerülni Anthoine Hubert, ám a Raidillonban a francia versenyző a falnak csapta autóját, mely visszapattant a pályára, épp az érkező Juan Manuel Correa elé.

Az ütközést Hubert nem élte túl, Correát pedig csigolyasérüléssel és kettős lábtöréssel szállították kórházba. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) természetesen azonnal vizsgálatot indított a baleset kapcsán, és mivel halálos kimenetelű incidensről van szó, a belga hatóságok is vizsgálódni kezdtek.

Ennek részeként foglalták le a balesetet kiváló Giuliano Alesi versenyautóját. Emiatt csapata, a Trident csak egy autóval áll rajthoz hétvégén, Monzában. Az istálló másik versenyzője egyébként Ralph Boschung, ő azonban anyagi gondokkal küszködik, ennek eredményeképp pedig a csapat Alesit indítja majd Olaszországban.

A korábban Anthoine Hubert-t foglalkoztató Arden már korábban jelezte, csak egy autóval vesz részt a monzai hétvégén, és várhatóan hasonlóan tesz a Sauber Junior Team by Charouz is.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!