Hivatalos: Binotto az Audival tér vissza az F1-be! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Binotto az Audival tér vissza az F1-be!

HIRDETÉS
Mattia Binotto veszi át az Audi Forma-1-es projektjének irányítását — jelentette be a német gyártó kedden. Kiderült az is, Andreas Seidl távozik posztjáról!

Az Audi 2026-ban érkezik meg a Forma-1-be, és már jó ideje tudni lehet, a német konszern teljes egészében átveszi a Sauber csapatát. A projektet mostanáig Andreas Seidl vezette, az Audi keddi tájékoztatása szerint azonban ő, valamint Oliver Hoffman távoznak a program éléről.Az átszervezés részeként Mattia Binotto veszi át a Forma-1-es projekt hinwili irányítását — a korábban a Ferrari csapatfőnökeként tevékenykedő olasz szakember augusztus 1-jén lát munkához.

„Örömmel tölt el, hogy sikerült megszereznünk Mattia Binottót ambiciózus Forma-1-es projektünkhöz“ – mondta Gernot Döllner, az AUDI AG vezérigazgatója. „Több mint 25 éves Forma-1-es tapasztalatával kétségtelenül döntő mértékben hozzájárul majd az Audi sikeréhez.“ 

Az olasz mérnök a svájci EPFL egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát, ezt követően 1995-ben csatlakozott a Ferrari F1-es tesztcsapatához. Különböző pozíciókat töltött be, volt főmérnök, a motorrészleg vezetője, valamint műszaki igazgató is. 2019-ben emellett a Scuderia Ferrari csapatfőnökévé is kinevezték.

A jövőben Mattia Binotto a Sauber Motorsport AG vezetői csapatában operatív és műszaki igazgatóként fog tevékenykedni, és felelős lesz a versenycsapat operatív irányításáért és sportbeli sikereiért.

„Mattia Binotto kinevezése a jövőbeli Audi struktúraátszervezésének része. Ez az átszervezés biztosítja az Audi F1 projekt autonómiáját és függetlenségét. Ennek keretében az Audi átszervezi F1-es tevékenységeinek vezetői csapatát” — áll a közleményben.

„Célunk, hogy egyértelmű irányítási struktúrákkal, meghatározott felelősségi körökkel, csökkentett kapcsolódási pontokkal és hatékony döntéshozatali folyamatokkal hozzuk fel az egész Forma-1-es projektet F1-es sebességre. Ennek érdekében a csapatnak függetlenül és gyorsan kell tudnia cselekedni” – mondta Gernot Döllner, aki a jövőben a Sauber Motorsport AG igazgatóságának elnöki pozícióját tölti be.

Oliver Hoffmann, aki korábban a Sauber összes vállalatának igazgatósági elnöke volt, és Andreas Seidl, aki korábban a Sauber Motorsport AG és a Sauber Technologies AG vezérigazgatója volt, az átszervezés részeként elhagyják a projektet.

„Szeretném megköszönni Olivernek és Andreasnak a Forma-1-be való belépésünk előkészítésében végzett fontos munkájukat és elkötelezettségüket” — mondta Döllner.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!