Friss hírek

Biztossá vált: Jövőre nem lesz F1-es Francia Nagydíj

Közleményben reagáltak a Forma-1-es Francia Nagydíj szervezői Stefano Domenicali legutóbbi nyilatkoztára, melyben a száguldó cirkusz első embere arról beszélt, 2023-ban nem rendeznek versenyt a Paul Ricard versenypályán.

A száguldó cirkusz jelenleg is azon dolgozik, hogy összeállítsa a 2023-as idény programját, ennek véglegesítése heteken belül megtörténik. Ahogyan arról korábban az F1Világ is beszámolt, jó esély van arra, hogy a következő idényben több jelenlegi versenyhelyszín sem tud futamot rendezni, így veszélybe került a Belga Nagydíj, valamint a Francia Nagydíj jövője is.

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali a héten árulta el, Franciaország jövőre biztosan nem rendezhet futamot, ám egyeztetéseket folytatnak a francia szövetséggel és kormánnyal arról, hogy a jövőben egyfajta rotációs rendszerben újra meg tudják rendezni a futamot a Paul Ricardon.

A verseny szervezői most hivatalos közleményben reagáltak Domenicali bejelentésére, ebben azt írták, mindent megtesznek, hogy a következő években újra legyen Francia Nagydíj.

„A Forma-1-es Francia Nagydíj szervezőinek figyelmét felkeltették Stefano Domenicali elnökúr szavai, amiket a versenyünk 2023-as naptárból való kimaradásáról mondott” – áll a kommünikében. „A 2022-es verseny nagyszerű sikerei után a Francia Nagydíj, a Forma-1 és minden érintett tovább folytatja a munkát annak érdekében, hogy a következő években a verseny ismét benne legyen a versenynaptárban, különösen egy rotációs rendszerben.”

Az elmúlt hetekben arról szóltak a hírek, Franciaország Belgiummal válthatja majd egymást évente a naptárban, így jó esély van rá, hogy Spa-Francorchamps-ban 2023-ban is lesz majd Forma-1-es verseny.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Biztossá vált: Jövőre nem lesz F1-es Francia Nagydíj
Alonso: Amit Verstappen tud, azt nem lehet tanítani!
Szabályt szeghetett a Red Bull, súlyos büntetést követel a Ferrari és a Mercedes
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!