Friss hírek

Mindkét McLaren kilehelte a lelkét Belgiumban

Az biztos, hogy mihamarabb szeretné elfelejteni a Belga Nagydíjat a McLaren Forma-1-es csapata. Carlos Sainz Jr. már a verseny elején kiesett, Lando Norris pedig egy újabb remek eredményt érezhetett a markában, amikor is egy technikai hiba keresztülhúzta a számítását az utolsó előtti körben.

Nulla ponttal távozott Belgiumból a McLaren mindkét versenyzője, miután keretes szerkezetű kiesést mutattak be Spa-Francorchampsban. Carlos Sainz Jr. egy elképesztően balszerencsés hétvégét zárt, miután az időmérőn önhibáján kívül a Q1-ben kiesett, a versenyen pedig az MCL 34-es kilehelte a lelkét már a verseny legelején. A spanyol a Buszmegálló-sikán bukóterében félrehúzódva fejezte be a futamot.

„Micsoda egy hétvége? Katasztrófa! Már a felvezető körben éreztem, hogy nincs kellő erő az autóban, majd a rajt utáni biztonsági autós szakasz alatt próbáltam állítani néhány beállítást a kormányon, de ez sem segített. Leálltam, megpróbáltam a rendszert újraindítani, mert néha működik ez a megoldás, ezúttal azonban nem jött be” – mondta Sainz.

Hirdetés
 

Csapattársa, Lando Norris ellenben remek versenyt futott. A rajtnál kihasználta Max Verstappen és Kimi Räikkönen koccanását, és a La Source legbelső ívén az ötödik helyre jött fel, amit a futam utolsó előtti köréig tartott is. Ekkor azonban ez a McLaren is feladta a szolgálatot, a brit újonc pedig a célegyenesben volt kénytelen félrehúzódni. Végül a 11. helyen értékelték ugyan, de pontot ezzel nem szerzett.

Elég magányos voltam a középmezőnyben. A nagy képernyőket néztem, miközben vezettem. A pénteki tempónkból kiindulva nem erre számítottunk. Aztán a verseny végén, aminek erőt kellett volna adnia, már nem adott erőt. A legjobb eredményem felé mentem, mikor fel kellett adni a futamot” – zárta szomorúan a brit.

Norris számára némileg sovány vigaszt jelenthet, hogy a nézők a bajnokság hivatalos honlapján a nap versenyzőjévé választották.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!