Bottas az F1Világnak: Lassan kezd „idegőrlővé” válni a bizonytalanság - F1VILÁG.HU

Bottas az F1Világnak: Lassan kezd „idegőrlővé” válni a bizonytalanság

HIRDETÉS
Valtteri Bottas továbbra sem tudja még, hol folytatja Forma-1-es pályafutását 2025-ben — ezt ő maga nyilatkozta csütörtök délután az F1VILÁG.HU-nak a Magyar Nagydíj helyszínén, a Hungaroringen.

A finn versenyző jelenlegi szerződése az idei szezon végén lejár a Saubernél, és természetesen több istállóval is egyeztetéseket folytat. Azt egy interjúban korábban már kizárta, hogy visszatér a Mercedeshez, az Alpine, a Haas és a Williams reális opciók számára. Jelenleg azonban nemigen van mozgás a pilótapiacon, a versenyzők többsége pedig arra vár, hogy Carlos Sainz döntést hozzon jövőjével kapcsolatban.

Lapunk a Magyar Nagydíj csütörtöki médianapján kérdezte őt arról, még mindig a Ferraritól távozni kényszerülő spanyolon múlik-e, milyen irányt vesz jövőbeli pályafutása.

„Még várok” — mondta az F1VILÁG.HU kérdésére a Hungaroringen a Sauber versenyzője. „Talán Carlosra, de talán nem… El fog jönni a pont, amikor már nem fog mindenki rá várni. De én még várok valamire!”

A rutinos pilótát aztán megkérdeztük arról, meddig kell még várnia arra, hogy tisztázódjon jövője: „Ez egy nagyon jó kérdés!” — vágta rá mosolyogva. „Hogy őszinte legyek, bíztam abban, hogy a dolgok eldőlnek a Magyar Nagydíj hétvégéje előtt, hiszen volt egy egyhetes szünetünk.”

„De igen, egy kicsit még várni fogok, azt viszont nem tudom egyértelműen, hogy meddig. Nyilvánvalóan én is el fogok jutni arra a pontra, hogy… Remélhetőleg hamarosan kiderülnek minden, ha ugyanis elhúzódik a nyári szünetig, vagy az augusztusi nyári szünet utánig, akkor elég idegőrlővé kezd válni a dolog.”

Bottas elárulta, továbbra is opció számára az, hogy marad a 2026-ban Audivá váló Saubernél.

„Azt gondolom, ez is opció még” — mondta a finn, majd hozzátette, egy másik csapathoz való átigazolás is vonzó lehet számára. „Elképzelhető — függ a projekttől!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!