Friss hírek

Brawn: Az első sokk a tűz volt

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója szerint a Halo és az elmúlt évek biztonsági intézkedései óriási szerepet játszottak abban, hogy Romain Grosjean kiszállt a Bahreini Nagydíjon történt súlyos balesetét követően.

Romain Grosjean Bahreini Nagydíjon történt balesete megdöbbentette a Forma-1 szereplőit: Ross Brawn elmondta, az első pillanatokban csak arra tudtak gondolni, hogy ne essen komolyabb baja a francia pilótának

Így fellélegeztek, amikor Grosjean megjelent, és kiugrott a tűzből – de maga a baleset sokkoló volt számukra. 

„Ez egy óriási sokk volt, mert már nagyon rég nem láttunk tüzet a Forma-1-ben, és azonnal arra gondoltam, hogy mi okozhatta, amikor a benzintank védve van? Nyilvánvalóan van olaj az autóban, illetve más folyadékok is, de furcsa volt látni a tüzet” – mondta Brawn. 

„Szóval az első sokk a tűz volt. Aztán láttuk a baleset komolyságát: ilyenkor az első gondolataink a versenyző körül forognak, rögtön aggódni kezdtünk a pilóta egészségéért.”

Hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor Romain kiugrott az autóból. A rendezők nem mutatták a képet addig, amíg nem derült ki, hogy Romain biztonságban van – ez a protokoll. Szerintem mindenki büszke a biztonsági intézkedésekre, amelyeket az elmúlt évben fejlesztettek ki. A Halo óriási szerepet játszott.”

Az FIA meg fogja vizsgálni a baleset körülményeit, például azt, miért tudott átmenni az autó a szalagkorláton, miért gyulladt ki és miért tört ketté a Haas

„Ezek azok a dolgok, amelyekre az FIA időt fog fordítani, hogy kielemezze, és kidolgozza, hogy mit tudunk jobban csinálni. Le a kalappal mindenki előtt, aki érintett volt, mert a versenyző elsétált egy hatalmas balesetből. Az FIA szuper munkát végzett, hogy mindent megjavítson és így a lehető legnagyobb biztonságban tudtuk folytatni a versenyt.”

„A legtöbb pilóta leszegte a fejét és folytatták a versenyzést, amit imádnak – ez volt az egyik legkomolyabb baleset, amit valaha láttak, és a pilóta kiszállt és relatíve jól van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!