Brawn: Az első sokk a tűz volt - F1VILÁG.HU

Brawn: Az első sokk a tűz volt

HIRDETÉS
Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója szerint a Halo és az elmúlt évek biztonsági intézkedései óriási szerepet játszottak abban, hogy Romain Grosjean kiszállt a Bahreini Nagydíjon történt súlyos balesetét követően.
BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 29: Scuderia AlphaTauri Team Principal Franz Tost and Ross Brawn, Managing Director (Sporting) of the Formula One Group, talk during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 29, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Romain Grosjean Bahreini Nagydíjon történt balesete megdöbbentette a Forma-1 szereplőit: Ross Brawn elmondta, az első pillanatokban csak arra tudtak gondolni, hogy ne essen komolyabb baja a francia pilótának

Így fellélegeztek, amikor Grosjean megjelent, és kiugrott a tűzből – de maga a baleset sokkoló volt számukra. 

„Ez egy óriási sokk volt, mert már nagyon rég nem láttunk tüzet a Forma-1-ben, és azonnal arra gondoltam, hogy mi okozhatta, amikor a benzintank védve van? Nyilvánvalóan van olaj az autóban, illetve más folyadékok is, de furcsa volt látni a tüzet” – mondta Brawn. 

„Szóval az első sokk a tűz volt. Aztán láttuk a baleset komolyságát: ilyenkor az első gondolataink a versenyző körül forognak, rögtön aggódni kezdtünk a pilóta egészségéért.”

Hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor Romain kiugrott az autóból. A rendezők nem mutatták a képet addig, amíg nem derült ki, hogy Romain biztonságban van – ez a protokoll. Szerintem mindenki büszke a biztonsági intézkedésekre, amelyeket az elmúlt évben fejlesztettek ki. A Halo óriási szerepet játszott.”

Az FIA meg fogja vizsgálni a baleset körülményeit, például azt, miért tudott átmenni az autó a szalagkorláton, miért gyulladt ki és miért tört ketté a Haas

„Ezek azok a dolgok, amelyekre az FIA időt fog fordítani, hogy kielemezze, és kidolgozza, hogy mit tudunk jobban csinálni. Le a kalappal mindenki előtt, aki érintett volt, mert a versenyző elsétált egy hatalmas balesetből. Az FIA szuper munkát végzett, hogy mindent megjavítson és így a lehető legnagyobb biztonságban tudtuk folytatni a versenyt.”

„A legtöbb pilóta leszegte a fejét és folytatták a versenyzést, amit imádnak – ez volt az egyik legkomolyabb baleset, amit valaha láttak, és a pilóta kiszállt és relatíve jól van.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!