Briatore visszatér egykori sikercsapatához - F1VILÁG.HU

Briatore visszatér egykori sikercsapatához

HIRDETÉS
A legfrissebb hírek szerint eldőlt, hogy Flavio Briatore az Alpine Forma-1-es csapatának tanácsadójaként tér vissza a száguldó cirkuszba.

Az olasz szakember annak idején hosszú éveken át vezette az enstone-i istállót, amikor az még Benetton, illetve később Renault néven szerepelt az F1-ben. Irányítása alatt a csapat Michael Schumacherrel és Fernando Alonsóval is két egyéni világbajnoki címet szerzett.

Egy ideje már pletykáltak arról, hogy Briatore tanácsadói szerepkörben térhet vissza a csapathoz, a RacingNews365.com című internetes lap pedig a minap arról számolt be, a csapat tagjait Enstone-ban, illetve Viryben csütörtökön tájékoztatták a hírről.

Mint ismert, Briatore 2009-ben volt kénytelen távozni a Renault-tól, illetve a Forma-1-ből is, miután kiderült, hogy egy évvel korábban egy szándékos balesettel manipulálták a Szingapúri Nagydíj eseményeit. Briatorét kezdetben örökre eltiltották az FIA által felügyelt versenysorozatoktól, később azonban ezt az ítéletet egy francia bíróság felülbírálta.

Nyitókép: Tóth Zsombor

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Briatore visszatér egykori sikercsapatához
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!