Büntetőpontok a szabálytalankodóknak?

Számos napirendi pontról tárgyalt múlt csütörtöki ülésén az F1 Bizottsága – döntés született többek között a névváltoztatási kérelmek ügyében, ám a Bahreini Nagydíj, valamint a koreai viadal sorsa csak decemberben dől majd el.


Számos napirendi pontról tárgyalt múlt csütörtöki ülésén az F1 Bizottsága – döntés született többek között a névváltoztatási kérelmek ügyében, ám a Bahreini Nagydíj, valamint a koreai viadal sorsa csak decemberben dől majd el.

A bizottság tagjaként Genfben jelen volt a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke, Frank Tamás is, aki a tanácskozást követően elárulta, arról sem tudtak megegyezni a jelenlévők, hogy miképp változzanak az időmérő edzésre vonatkozó szabályok 2012-ben.

Mint ismert, a Pirelli mindenképp szeretne véget vetni a gumispórolásnak a Forma-1-ben, éppen ezért azzal a javaslattal állt a csapatok elé, hogy a kvalifikáció utolsó szakaszába [Q3] jutó versenyzők plusz egy garnitúra abroncsot használhatnának fel.

Frank elárulta, a kipufogógázokra vonatkozó regulákról is egyeztettek, ám Abu Dhabiban várhatóan újra összeülnek majd az érintettek.

„Az FIA Technikai Bizottsága mindenképpen szeretné eltörölni a kipufogógázok újrahasznosítását, míg az élcsapatok ezzel nem értenek egyet. Mivel ebben az esetben konszenzusra van szükség a szabálymódosításhoz, további megbeszélések várhatóak ez ügyben az Abu Dhabi Nagydíj ideje alatt” – mondta a szakember.

A Hungaroring Sport Zrt. alelnöke azt is elárulta, hogy az idei pontrendszer a következő szezonra is megmarad, ugyanakkor elfogadták a 2012-es szezon versenyszabályait, és több újítás bevezetése is felmerült.

„Felvetődött a tanácskozáson, hogy a versenyhétvégén hibázó [szabálytalankodó – a szerk.] pilóták büntetőpontokat kapjanak, hasonlatosan a hazai közúti közlekedésben használtakhoz, és bizonyos ponthatár elérése esetén szankcionálnánk azt.”

„Ugyancsak javaslat született arra, hogy a nézők minél jobb kiszolgálása érdekében még jobban különböztessük meg a csapattársakat egymástól, például nagyobb rajtszámokkal, az autóra szerelt kamerák eltérő festésével. Mindkét esetben természetesen további egyeztetések várhatóak”.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!