Friss hírek

Button 50 rajthelyes büntetéssel indul Mexikóban

Jenson Button nem kevesebb, mint egy 50 rajthelyes büntetéssel vághat neki a hétvégi Mexikói Nagydíjnak, miután a dupla motorcserére készül a Honda, értesült az Autosport.com.


Jenson Button nem kevesebb, mint egy 50 rajthelyes büntetéssel vághat neki a hétvégi Mexikói Nagydíjnak, miután a dupla motorcserére készül a Honda, értesült az Autosport.com.

A Honda és a McLaren átfogó vizsgálata lezárult, amiből kiderült, hogy mi okozta Fernando Alonso visszaesését a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon, ahol végül csak a 11. pozícióban ért célba, így lecsúszott a már biztosnak tűnő pontszerzésről.

A Honda továbbfejlesztett motorját Austinban vetette be először, és kiderült, a befecskendezővel gondok voltak, amit azóta a csapat már kijavított.

Bár a Honda magabiztos, hogy az eset többet nem fordul elő a jövőben, mégis kicseréli Alonso autójának motorját, idén már 11. alkalommal, ami egy 10 rajthelyes büntetést von maga után, amihez vélhetően még egy 5 rajtpozíciós büntetés hozzájön váltócsere miatt, de ez majd csak pénteken fog biztosan eldőlni.

Button sem marad ki, az ő autójában is motort, turbófeltöltőt, MGU-H-t és MGU-K-t cserélnek az első edzést megelőzően, mellyel a negyedik generációs motort ő is megkapja, jóllehet ehhez társuk majd egy 25 rajthelyes büntetés is.

A második edzés előtt ugyanezt még egyszer meglépi a Honda, hogy jobb helyzetben legyen a hátralévő két futamra, mellyel Buttont egy 50 rajthelyes büntetéssel jutalmazzák.

Button korábban már megerősítette, hogy Mexikó nem az ő pályájuk lesz, így érdemes most benyelniük a büntetést, hogy jobb helyzetben legyenek az utolsó két futamnak helyet adó Brazil-, illetve Abu Dhabi Nagydíjra.

„Nem jó így kezdeni a hétvégét” – mondta a brit pilóta.

„Azonban ez a hétvége amúgy sem lesz erős számunkra, hiszen a pálya elhelyezkedése, a magassága miatt jobban fog büntetni minket, mint a többieket.”

Az 50 rajthelyes büntetés egyébként mindössze annyit jelent, hogy Buttonak a mezőny végéről kell majd rajtolnia Mexikóba, nem kell további büntetéseket magával vinnie a következő versenyekre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!